Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: SISU Idrottsböcker

Vansinnigt viktiga vägval engagerar svensk idrott

2013-12-05 20:02

Svensk idrott står inför spännande utmaningar för att även i framtiden locka människor att idrotta och engagera sig i föreningarna. Och strategiarbetet som beslutades på RF-stämman 2013 engagerar - flera förbund har redan genomfört eller påbörjat egna strategiarbeten.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:27

Under hösten har riksidrottsstyrelsen tillsammans med specialidrottsförbunden påbörjat det strategiarbete som RF-stämman beslutade om i maj 2013. Processen är uppdelad i etapper och kommer att löpa över två RF-stämmor. 2015 ska svensk idrott ta ställning i ett antal vägvalsfrågor för att möta framtiden och 2017 ska riksidrottsstyrelsen presentera en strategisk plan med sikte på 2025.

– Vårt strategiarbete väcker stort intresse såväl inom svensk idrott, på alla nivåer, som utanför. Det övergripande syftet är att vitalisera den svenska idrottsrörelsen så att den står stark även i framtiden, säger Karin Mattsson Weijber, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Hur vill människor idrotta idag och i framtiden? På vilket sätt vill vi engagera oss? Det är viktiga frågor som strategiarbetet tar utgångspunkt i. Flera specialidrottsförbund har redan genomfört eller påbörjat egna strategiarbeten. Många med hjälp av materialet Vansinnigt viktiga vägval som är en produkt av kunskaperna som kom fram i projektet Framtidens idrottsförening.

– Det mycket glädjande att så många förbund och föreningar redan har satt igång ett eget strategiarbete. Det är en bra grund för att en stark och förankrad strategi ska kunna presenteras för RF-stämman.

– För att möta framtiden måste hela idrottsrörelsen involveras. I det här arbetet kan ingen sitta på läktaren utan alla våra vara med i matchen. Med stöd av materialet ”Vansinnigt viktiga vägval” kan alla föreningar och förbund påbörja den strategiska diskussion som idrottsrörelsen måste ta, säger Karin Mattsson Weijber.

Läs mer om framtidens idrottsförening


Mer om SISU Idrottsböckers bok ”Framtidens idrottsförening – vansinnigt viktiga vägval”

 

Skribent: Helena Björck
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss