Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrotter och destinationer möts för fler evenemang

2014-10-28 18:01

Budo i Malmö, segling på Gotland eller fotboll i Umeå? Under två dagar träffas 80 personer från idrotter och destinationer för att skapa kontakter och möjligheter för fler och bättre idrottsevenemang i Sverige.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:33

För andra året arrangeras Mötesplats Idrott och destination av Centrum för idrottsevenemang och i år sker mötet i Linköping 28 och 29 oktober. Första dagen innehöll tiominutersmöten mellan representanterna vilket möjliggör utbyte av idéer och erbjudanden. Här följer några av destinationernas summeringar från dagen.

Kan ni nämna några av de specialidrottsförbund ni har träffat?
Gotland: Seglarförbundet, Bilsportförbundet, Bågskytteförbundet och Basketbollförbundet.
Umeå: Skidskytteförbundet, Fotbollförbundet, Judoförbundet, Seglarförbundet och Akademiska Idrottsförbundet.
Malmö: Budo & Kampsportförbundet, Simförbundet och Curlingförbundet.

Vad har ni fått ut av dessa möten?
Gotland: Vi har fått ut väldigt mycket och fått kontakter både vad gäller befintliga idrottsevenemang som idrotterna vill samarbeta kring och förfrågningar om att skapa nya idrottsevenemang tillsammans.  För oss handlar det både om faktiska evenemang men också få en dialog om vad vi kan erbjuda för idrottsmöten utöver evenemang. Gotland kommer stå som arrangör för Island Games 2017 och där har flera Specialidrottsförbund också erbjudit sig att hjälpa till vilket känns mycket inspirerande.
Umeå: Vi var här även förra året och det här är den bästa mötesplatsen på hela året. Här får vi konkreta förslag och möjligheter och direkta kontakter. De korta mötena på tio minuter är egentligen för korta men det är också bra eftersom det kräver att vi följer upp dialogen och då också får chans att fördjupa den. Vi får upp ögonen för möjligheter och idrotter som vi inte tänkt på.
Malmö: Framförallt får vi uppslag och förslag om möjligheter på vad vi skulle kunna göra. Att träffas på det här sättet ger både oss och idrotterna en slags utanför boxen idéer.

Vilket är ert favoritidrottsevenemang som ni önskar få arrangera?
Gotland: Efter att ha pratat med Basketbollförbundet här på mötesplatsen vore det oerhört spännande att få hålla ett internationellt möte för Basketsporten på Gotland. När det gäller evenemang är segling och bilsport två idrotter som Gotland är som gjort för och där vi kan erbjuda en unik kombination av stadscentrum, arena, närhet och världsarv som en helhet.
Umeå: Vi är duktiga på mångfald inom idrott och har egentligen ingen specifik favorit. Det som känns spännande i dag är dialogen med Fotbollförbundet där vi främst är intresserade av dam- och ungdomsfotboll, inte minst med vår historia och att Umeå var tidiga med jämlikhet av fördelning av träningstider. Främst skulle vi vilja hitta det evenemang som just nu inte är så stort, men som om fem år har ett nytt intresse nationellt och internationellt.
Malmö: Vi har egentligen inget klart favoritevenemang. Men i dag har vi inlett en spännande dialog med Budo & Kampsportförbundet.

Centrum för Idrottsevenemang

Skribent: Anna Setzman

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss