Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Är idrotten svaret på integrationsfrågan?

2015-06-23 06:53

Svensk idrott finns på plats i Almedalen och bjuder in till Idrottens dag onsdagen den 1 juli. Under hela dagen hålls seminarier om idrottens frågor samtidigt som det går att testa hela 16 olika idrotter. Träffa Peter Forsberg, Mats Sundin, Viktoria Helgesson och politiker när de provar på och pratar idrott
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:29

 Riksidrottsförbundets seminarium:

Är idrotten svaret på integrationsfrågan?

Plats: Ideella trädgården vid Birgers gränd 7, ingång från Almedalen.
Tid: 10.00-11.30  


Föreningsidrotten kan utgöra en öppning där nyanlända både får uppleva idrottens glädje och bli del av en ge­menskap som i sig kan ge språkutveckling, nya kamrater, bättre självkänsla och i många fall till och med ett jobb på köpet. Med Svensk idrott kommer integration på köpet.

Men det kräver samverkan mellan idrottsrörelsen, kommunen och staten med de nyanländas bästa i fokus.

- Redan i dag är idrotten en plats där många nyanlända hittar en gemenskap. Idrottsledare blir en trygg famn att vända sig till för de som kommer utan föräldrar och får som ideella krafter ta ett stort ansvar. Ska vi kunna skapa ett starkare Sverige måste samverkan förbättras mellan samhällets olika delar och idrotten, inte minst idrottsledarna, få starkt stöd, säger Birgitta Ljung, generalsekreterare Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna.

Medverkande bland annat: Gunilla Carlsson, vice ordförande kulturutskottet (Socialdemokraterna), Karin Thomasson, vice ordförande SKL, Navid Ahmadi, projektledare Vimmerby IF, Christina Ericsson, distriktschef Smålands IF, Birgitta Ljung, generalsekreterare Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna.
Moderator: Nedjma Chaouche

 

Mer om seminarierna under Idrottens dag

Mer om prova på-aktiviteterna i Almedalen

Mer om programmet i ideella trädgården under hela veckan

 

För mer information kontakta

Anna Setzman
Press och media
Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

070-564 52 16

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss