Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Fritidsbanken prisas - Årets initiativ 2016

2016-12-08 12:39

Stort grattis till Fritidsbanken som fått ideella sektorns pris för sociala insatser, Årets initiativ 2016. De fick priset för sin utlåningsidé att vara som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar.
  • Uppdaterad: 2016-12-08 13:14

– Det är nästan överrumplande att vinna det här priset bland så starka medtävlande.Det är en bekräftelse på att vi har ett starkt koncept som bygger på samverkan och lokalt engagemang, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken.

Fritidsbanken i Deje startade 2013 och fungerar som ett bibliotek, fast för idrottsutrustning. Att låna är gratis och den som lånar får ha utrustningen i två veckor. I dag finns Fritidsbanken på 24 platser runtom i Sverige, varav tio ligger i Värmland

Flera distriktsidrottsförbund har samarbetat lokalt och regionalt med Fitridsbanken under en längre tid, I höstas inledde också Riksidrottsförbundet ett samarbete med Fritidsbanken för att utveckla verksamheten, skapa ett långsiktigt lokalt engagemang och möjliggöra för fler att börja idrotta.

Årets initiativ är ett samarbete mellan Forum – Idéburna organisationer med social inriktning, IBM och Vinnova. En jury bestående av dessa tre organisationer samt Skjutsgruppen (som vann priset 2013) har utsett vinnaren. Som pris får Fritidsbanken en skräddarsydd workshop tillsammans med IBM och två timmars rådgivning med Vinnova. 

Mer information om Årets initiativ hittar du på socialforum.se

Mer om Riksidrottsförbundets samarbete med Fritidsbanken 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss