Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia 2: 2017

2017-03-28 13:14

Skolelever i Järfälla kan få daglig fysisk aktivitet på skolschemat, i Linköping träffas elever och rör på sig innan skoldagen börjar och lokala idrottsföreningar debatterar för att få fortsätta dra in pengar till föreningen med hjälp av lotterier. Läs mer om dessa och några av alla andra föreningsaktiviteter och initiativ som lyfts i lokalmedia runt om i landet.
  • Uppdaterad: 2017-03-28 14:14

Stockholm direkt:
Barn i Järfälla kan få fysisk aktivitet på skolschemat varje dag. Barn- och ungdomsnämnden vill testa daglig rörelse på ett antal skolor i kommunen. 
– Vi ska reda ut förutsättningarna och möjligheterna att införa daglig rörelse, och ska titta på vilka skolor som vill delta i projektet, säger Eva Ullberg (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Läs hela artikeln här

 

Alingsås tidning:
Wårgårda Innebandyklubb har startat ett lag med nyanlända killar. Fredagsträningarna med laget är viktiga både som social mötesplats men också för att få möjlighet att röra på sig. 
– Vi hoppades att det skulle finnas intresse att spela innebandy, men att responsen skulle bli så stor överraskade oss, säger Affe Hedlund i WIBK.
Spelarna kommer från Afghanistan, Syrien, Eritrea, Etiopien, Libanon och så är tre somaliska tjejer med. Ungdomarna går på Sundlergymnasiets IM-program och bor i Vårgårda och Nossebro. 

Läs hela artikeln här

 

Östgöta Correspondenten:
Klockan tjugo i åtta möts tredjeklassare i Ekängsskolan i Linköping för att motionera tillsammans med klassföreståndare Maria Broo. Motionen ska hjälpa eleverna koncentrera sig, fokusera, minnas och hantera stress. Intresset bland föräldrar och barn växer för varje dag. 
– Jag har sagt nej till barn som går i andra klasser, det hade blivit för mycket för mig att hålla reda på, säger Maria Broo. 

Läs hela artikeln här

 

Piteå Tidningen: 
Vi vill inte att någon ska sluta idrotta för att personen inte har råd. Därför försöker vi jobba ihop pengar tillsammans. En av idrottsföreningars viktigaste intäkter är att vi säljer lotter. Därför är det ytterst angeläget att en ny lagstiftning kring den svenska spelmarknaden fortsatt ger de ideella föreningarna skattefrihet inom spel- och lotterier. Och det är viktigt att vi får sälja lotter både i pappersform och digitalt. Vi måste få hänga med i utvecklingen och anpassa oss efter nutida och framtida efterfrågan på spel- och lotteriprodukter.

Det här skriver lokala föreningar i Norrbotten tillsammans med Norrbottens distriktsidrottsförbund på debattplats i Piteå Tidningen. Läs hela debattartikeln här 

 

Kungsbackaposten:
Frukost i skolan, lunchidrott och rastaktiviteter ska ge bättre hälsa bland eleverna.
– Vi vet att fysisk aktivitet ger ett bättre studieresultat, säger Malin Hammer, rektor på Onsala Montessoriskola och fortsätter: 
– Vi vill göra detta till något mer än en happening, vi vill åstadkomma något långsiktigt. En förändring i skolan görs inte över en termin, utan man behöver nästan ha fyra år på sig för att det ska hinna sätta sig, säger Malin Hammer.

Läs hela artikeln här 

 

Mitti Stockholm:
I april startar IFK Stockholm, för första gången, tjejfotboll på Vårbergs IP. Det är en stor satsning, och hoppet är att det ska bli ett lyft inte bara för klubben utan för hela området. 
– Jag vill över lag att flickor här i området ska synas mer och ta mer plats. Därför har jag engagerat mig i det här, säger 22-åriga Berfin Celik.

Läs hela artikeln här 

 

Sport JKPG:
Smålandsidrotten kraftsamlar inom barn- och ungdomsidrott. Två sakkunniga tjänstemän för barn- och ungdomsidrotten har utsetts som kan ge stöd till föreningar, föräldrar och barn, i distriktet. Träffar med tema barn- och ungdomsidrott genomförs runt om i Småland i samverkan med kommunerna och kultur- och fritidsförvaltningen.
– Målet är att få så många som möjligt att hålla på så länge som möjligt, alltså ett livslångt idrottande, säger Rickard Strandberg, distriktsidrottschef på Smålandsidrotten. 
Dessutom påbörjas förankringsarbete inom satsningen ”Samsyn Småland” där förbunden för sex lagidrotter – bandy, basket, fotboll, innebandy, ishockey och handboll – samverkar för att barn och ungdomar ska kunna hålla på med fler idrotter längre.

Läs hela artikeln här

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss