Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Nytt samarbete med Arbetsförmedlingen

2017-01-13 13:59

Riksidrottsförbundet och Arbetsförmedlingen inleder ett samarbete. Syftet är att stimulera fler att komma ut i arbetslivet genom aktiviteter där motivation, hälsa och social träning står i fokus.
  • Uppdaterad: 2017-01-16 07:38

I dagarna undertecknades en överenskommelse om samverkan mellan Riksidrottsförbundet och Arbetsförmedlingen. Syftet är att korta resan till jobb för dem som står lite längre från arbetsmarknaden, som långtidsarbetslösa, nyanlända och äldre. Bakgrunden är den satsning på idrottsrörelsen, kopplat till arbetsmarknadsåtgärder, som tidigare presenterats av regeringen.

– Vi ser mycket positivt på samarbetet med idrottsrörelsen. Vi har redan i dag ett bra samarbete med idrottsföreningar på flera håll i landet, som vi nu gärna vill stärka och utöka, säger Birgitta Heijer, regiondirektör för Arbetsförmedlingen.

Det nya avtalet gäller samarbete på nationell, regional och lokal nivå. Distriktsidrottsförbunden har stor erfarenhet från att arbeta med praktik, utbildning och andra insatser i syfte att stärka arbetssökande. Det senaste året har distrikten och idrottsföreningarna också haft ett särskilt ansvar för arbetet med asylsökande och nyanlända, bland annat genom att ordna utbildning, språkträning och praktik.

– Riksidrottsförbundet står även i startblocken att genomföra en storstadssatsning med extra insatser mot utsatta områden. Tack vare samarbetet med Arbetsförmedlingen har vi nu ännu större möjligheter att verkligen nå de boende här och bidra till både bättre folkhälsa och ökad sysselsättning, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

 

För mer information kontakta


Stefan Bergh

Generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
08-699 60 30

 

 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss