Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Mer än 1000 barn, unga och vuxna testade idrotter i Almedalen

2017-07-05 17:07

Mer än 1000 barn, unga och vuxna kom till Idrottens dag i Almedalen för att testa idrotter. Hela 18 idrotter var på plats i Almedalen och i det soliga Visby lockades även fler besökare än någonsin till prova på.
  • Uppdaterad: 2018-06-20 20:04

Mellan klockan 10.00 och 15.30 var det en strid ström av barn, men också vuxna som testade styrkelyft, simidrott, cricket, gymnastik, fotboll, ishockey, klättring och mycket annat. 

- Det gör mig varm i hjärtat och stolt när jag ser all sjudande aktivitet och glädje under Idrottens dag. Samtidigt har vi haft seminarier där vi lyft viktiga frågor som gäller våra förutsättningar och det är just kombinationen av seriösa samtal och glädjen av att idrotta som gör idrottens dag speciell, säger  Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. 

Riksidrottsförbundet arrangerade fem olika seminarier under Idrottens dag.

Här följer några citat från olika semiinarier: 

"Jag vill uppmana alla att vara otåliga" Linnea Claesson, handbollspelare, om jämställdhetsarbetet inom idrotten. 

"Konstruktivt samtal om jämställdhetsfrågan under Idrottens dag. Tack Olga, Linnea och Gunnar". Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet. 

"Idrotten ska vara tillgänglig för alla. Det är faktiskt den absolut viktigaste frågan. och då behövs faktiskt pengar". Azadeh Rojhan Gustafsson (s). 

"Jag har sett idrottsrörelsens förmåga att bidra med enorm samhällsnytta". Saila Quiklund (m) om idrottens möjligheter att bidra till folkhälsa och samhällsnytta med idrott för äldre. 

"Man måste vara supertydlig i kommunerna om vilka delar som ska vara med". Sara Richert (mp) Örebro om idrott i samhällsplaneringen. 

"Idrotten vill bli fler och då vill vi inte behöva ställa barns idrott mot äldres eller andra grupper" Johan Fyrberg, generalsekreterare Svenska Gymnastikförbundet, om 

"Aktionsgruppen var från början meningen att jaga de som utövar fysiskt våld, men snabbt fick gruppen utökat mandat att arbeta mot organiserad brottslighet inom matchfixing och agentverksamhet. Och det ska vi fortsätta göra". Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm, om samverkan och arbete mot organiserad brottslighet inom idrotten. 

För mer information kontakta 

Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna 
070-564 52 16

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss