Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Anläggningar och idrottsmiljöer

"Ett bra utbud av anläggningar och andra idrottsytor är en förutsättning för att idrotten ska blomstra."

Bidrag till anläggningar och idrottsmiljöer

Tillgång och tillgänglighet till anläggningar och idrottsmiljöer är avgörande för vilken verksamhet som kan bedrivas. Med idrottsmiljöer menas även allt nyttjande av luft, mark och vatten för idrottslig verksamhet.
  • Uppdaterad: 2017-01-31 17:03

Riksidrottsförbundets bidrag till anläggningar och idrottsmilöjer

Riksidrottsförbundet vill att det ska finns rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. Om din förening är medlem i Riksidrottsförbundet kan du söka bidrag. Ansökningar handläggs löpande av Norrbottens Idrottförbunds Idrottslyftssamordnare. Bidraget ingår som en del i Idrottslyftet.

Riktlinjer för RFs bidrag till anläggningar och idrottsmiljöer och information om ansökningsprocessen finns på Riksidrottsförbundets servicesajt svenskidrott.se. 

Kommunala anläggningsbidrag

I flera av Norrbottens kommuner kan man söka olika former av stöd för investering i föreningens anläggning. Många gånger kan man få stöd till drift av anläggningen. Kontakta din kommun för att få veta mer.

Allmänna Arvsfonden och Boverket

Hos Arvsfonden och Boverket finns bidrag till ny verksamhet, anpassning av anläggningar, lokaler för funktionshindrade samt samlingslokaler.

Länsstyrelsen

Från och med 2016 kan föreningar på landsbygden söka anläggningsbidrag. Stödet ges för att skapa möjligheter för idrott och fritid eller samlingslokaler på landsbygden som gynnar boende och besökande. Information om stödet hittar du på Länsstyrelsens webb.

Så här kan du finansiera ett anläggningsprojekt

Se exempel på hur en förening kan söka finansiering från flera parter till en näridrottsplats.

Mer om idrottsanläggningar

Här hittar du mer information om drift av anläggningar, lagar m.m.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Michael Fleuron

Idrottskonsulent/
Idrottslyftssamordnare
070-651 16 78

This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss