Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, leda, bilda och utbilda distriktets idrott.

Skånes Idrottsledarstipendier 2016


Toppbild_idrottsledarstip

Idrottsledarna är de som näst efter familjen och skolan har de största möjligheterna att påverka barn och ungdomar och härigenom bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi vill med Skånes Idrottsledarstipendier 2016 uppmärksamma den viktiga roll idrottsrörelsen spelar i dagens civilsamhälle.

Alla är välkomna i en idrottsförening. Oavsett om man är flicka eller pojke, vilket land man kommer ifrån, är religiös eller ej eller vad man har för yrkesbakgrund och bostadsort. I idrottsföreningen samsas människor först och främst kring sitt intresse och vilja att skapa något gemensamt. Idrottens språk är dessutom internationellt: en boll studsar lika bra på svenska som på serbiska, ett längdhopp är lika långt på swahili som på svenska. Idrott berör många och ger ett gemensamt ämne att prata kring.

Bra idrott bygger på att det finns ledare och tränare som instruerar, motiverar och stödjer de unga idrottarna. Dessutom är de viktiga förebilder. De har ett stort ansvar och ägnar delar av sin fritid åt egna och andras barn och ungdomar.

Tillsammans med Sparbankstiftelserna i Skåne* har Skåneidrotten i år alltså möjlighet att belöna 200 av dessa förebilder. Stipendiaten får 7000 kr för sina goda ledarinsatser inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Deras föreningar erhåller också 3000 kr för att stödja och utveckla sin verksamhet för barn- och ungdomsidrotten. 

Samtliga idrottsföreningar i Skåne har möjlighet att nominera en man och en kvinna. Att väga in jämställdhetsaspekten är ett medvetet och självklart beslut, helt i linje med idrottsrörelsens mål.

NOMINERA HÄR >>

Nomineringen är öppen mellan 15 januari och 15 februari.

Stipendierna kommer att delas ut den 19 maj i Lund (Sparbanken Skåne Arena). 

Här kan du läsa mer om utdelning och vinnare 2015 >>

 

Sidfot


*Sparbanksstiftelserna i Skåne är Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Skåne, Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Gripen, Sparbanksstiftelsen Öresund

Uppdaterad: 2017-02-02 09:45
Skribent: Daniel Andersson

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 010-476 57 00
Fax: +46 40 6005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss