Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Fredrik Odhe

Täby Flyers satsar på ledarna

2014-03-27 09:20

På fem år har Täby Flyers gått från 40 spelare och sju coacher till 140 spelare och 25 coacher. Och bara det senaste året har antalet ledare fördubblats i den amerikanska fotbollsföreningen. – Vår förening är byggd efter vår värdegrund. Vi vill skapa duktiga utövare men även utveckla spelarna socialt, därför bli värdegrunden väldigt viktig, säger Sebastian Brinkenfeldt, sportchef.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:33

Täby Flyers är en av fyra finalister som återstår av de nominerade till priset Årets barn- och ungdomsförening 2014.  Genom den nya utmärkelsen vill Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm uppmärksamma en förening som arbetar aktivt med idrottens värdegrund.

– Vi har jobbat hårt med att rekrytera coacher och tror att det är viktigt att utveckla dem för att ta hand om alla spelare. Målet är en coach per sex spelare, säger Sebastian Brinkenfeldt.

– Vi har jobbat med SISU:s plattform och grundtränarutbildning. Det senaste året har vi även haft interna utbildningar i värdegrund och ledarskap.

Föreningen välkomnar alla, oavsett ålder och tidigare erfarenhet av idrottande. Alla ska känna sig delaktiga och viktiga för laget. Samtidigt ska det finnas mycket glädje på planen. Med små resurser har man en professionell ledarstab i varje lag där det finns kunnig sjukvårdspersonal till varje träning och match. På hemsidan står det: ”Spirit of Täby: Vi vill alltid vinna, men aldrig på bekostnad av att vi inte har roligt eller utvecklas”.

– Vi har inte råd att förlora spelare och vi vill att de ska se att vi håller på med världens roligaste sport.

Mycket av de senaste årens rekrytering har skett ute i skolorna med stöd av Idrottslyftet.

– Visionen är att vi inom några år ska vara 400 spelare och 75 coacher, säger Sebastian Brinkenfeldt.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Årets barn- och ungdomsförening

Alvik Basket - Årets Barn- och Ungdomsförening 2014

AC Camelen välkomnar alla som vill spela ishockey

Viksjö GK vill möta varje individ

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss