Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Lokal idrottsutbildning

Tillsammans med Uppsala kommun och Uppsalas näringsliv delar vi visionen att bli Sveriges bästa idrottsstad

Lokal idrottsutbildning

Oavsett om du en dag vill stå överst på pallen eller bli en duktig idrottsledare är du välkommen att söka till LIU, ett Lokalt idrottsgymnasium på Celsiusskolan och Jällagymnasiet. Vi har ett starkt samarbete med Uppsalas föreningsliv och utbildningen är, så långt det är möjligt, integrerad med föreningarnas verksamhet.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:32

Program
Av 2 500 poäng handlar 200 om din idrott. Till det kan du lägga ytterligare 100 poäng på idrotten. Träning, men också utbildning inom ledarskap, coaching, idrottsnutrition, idrottspsykologi och idrottsfysiologi periodiseras med ditt idrottsval. Du kan välja en av de idrotter vi erbjuder här nedanför som ger två idrottspass per vecka.
En nyhet 2016/17. Väljer du atlet så har vi tre spår. Atlet gym, träning och hälsa på CrossFit Uppsala. Atlet coaching, ger träning tillsammans med praktisk och teoretisk fördjupning i idrottsligt ledarskap. Atlet PT, ger träning tillsammans med en teoretisk grund att stå på för dig som vill fortsätta med en utbildning som personlig tränare. Mer information finns i vår broschyr.

Ansökan
LIU 2015/16 har en sista ansökningsdag den 10 februari 2015. Observera att detta endast är en idrottslig ansökan, ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras. Klicka här så kommer du vidare till vår ansökningssida

Idrotter Celsiusskolan
De idrotter som finns på LIU är: Atlet gym, atlet coaching, atlet pt, badminton, bandy, basket, bordtennis, dans, fotboll, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy, ishockey, konståkning, orientering, ridsport, simning, tennis och volleyboll.

Idrotter Jällagymnasiet
De idrotter som finns på LIU är: Atlet gym, atlet coaching, atlet pt, basket, fotboll, ishockey, innebandy och ridsport. OBS! Idrottsligt val kan inför 2016/17 endast göras i samband med Fordonsprogrammet.

Boende
Vi rekommenderar vi ett boende med Uppsala Gymnasieboende. Det finns information på deras hemsida hur du går tillväga för att göra en intresseanmälan, få till ett besök tillsammans med kostnader och kontakt för fler specifika frågor. Här kan du läsa mer om Uppsala Gymnasieboende 

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Henrik Gaddefors 

018-27 70 66
This is a mailto link

Material och dokument

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Sportfältsvägen 3
754 19 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss