Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nationellt godkänd idrottsutbildning

Tillsammans med Uppsala kommun och Uppsalas näringsliv har vi visionen att bli Sveriges bästa idrottsstad

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

  • Uppdaterad: 2016-08-23 11:58

Idrotter
De idrotter som finns på NIU är: Alpint, amerikansk fotboll, badminton, bandy, basket, bordtennis, fotboll, friidrott, fäktning, golf, gymnastik, handboll, innebandy, ishockey, konståkning, modern femkamp, orientering, ridsport, simning och tennis.

Ansökan
Ansökningsmodulen öppnar under september månad. NIU 2017/2018 har en sista ansökningsdag den 1 december 2016. Ansökan gör du längst upp till höger på sidan. Finns inte din idrott med på vår NIU- ansökan innebär det att ansökan till den idrotten sker genom respektive specialförbund. Här hittar du mer information om samt kontaktuppgifter till respektive idrott Observera att detta endast är en idrottslig ansökan - ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras.

Boende
Vi rekommenderar Uppsala Gymnasieboende. Det finns information på deras hemsida hur du går tillväga för att göra en intresseanmälan, få till ett besök tillsammans med kostnader och kontakt för fler specifika frågor. Här kan du läsa mer om Uppsala Gymnasieboende.

Lokal Idrottsutbildning
Information om LIU, Lokalt Idrottsgymnasium, klicka här.

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss