Hoppa till sidans innehåll

Västergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation
i Västergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottsföreningars framtida pengahantering

2014-10-07 07:39
Problemet med att hantera kontanter är stort för idrottsföreningar vid matcher eller andra evenemang. En kartläggning av problemet har gjorts under våren, som nu är inne i en slutfas med analysarbete.
  • Uppdaterad: 2014-10-07 08:06

Problem med kontanthantering
Föreningars försäljning minskar då de flesta föreningar inte har kortläsare. När det är match/arrangemang i föreningens regi, finns en stor risk att besökare avstår från att handla, då de inte har några kontanter, vilket innebär att föreningen går miste om inkomster. Samtidigt har föreningar svårt att sätta sina dagskassor på bankkonto. Tidigare kunde de lämna dem till serviceboxar, vilket inte är så enkelt  längre. Två sidor av ett problem som uppstått när kontanterna i samhället blivit mer otillgängliga.

Kartläggning
Västergötlands Idrottsförbund har sedan i våras uppdraget att kartlägga de problem och behov som finns inom föreningslivet, genom att bjuda in utvalda föreningar till dialogmöte och öka kunskapen om behovet av grundläggande betaltjänster. De utvalda föreningarna har varit representanter från föreningar med störst barn- och ungdomsverksamhet i kommunerna Töreboda och Karlsborg.

Vår förhoppning är att dessa möten har lett till att hitta kloka lösningar och idéer, som även delar av övriga samhället kan ha nytta utav.

Föreningarna har fått säga sin åsikt och vi har lyssnat av vad som är viktigt för just deras förening. Kartläggningsarbetet har delats in i fyra olika områden:
Säkerhet – Kontanthantering
Snabbhet – Tekniska hjälpmedel
Signaler – Externa lösningar
Samverkan – Marknaden idag

Arbetet är nu inne i en analysfas, som kommer att presenteras inom kort.

Mer information om arbetet och projektet Grundläggande betaltjänster.

Skribent: Ingela Gustavsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västergötlands Idrottsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress: Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:Tel: 010-476 41 00
Fax: 010-476 41 01
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss