Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Optimus - Talangprogram Medelpad

Talangprogrammet vänder sig till idrottande gymnasieelever som har det "lilla extra” och som framförallt har höga ambitioner med sitt idrottande. Talangprogrammet finns till tack vare överskottet från Medelpads Idrottsgala och har som syfte att inspirera och utbilda lovande unga idrottare.
  • Uppdaterad: 2016-10-19 13:04

Under läsåret samlas deltagarna vid tre till fyra olika träffar där de får möta kunniga tränare, intressanta föreläsare och inspirerande elitidrottare. Ibland genomför de också något gemensamt träningspass vid träffarna. De antagna idrottarna är med i programmet under två år (åk 2 och 3 på gymnasiet) under förutsättning att de visar intresse och en vilja att utvecklas. Träffarna sker ibland på helgdag och ibland på vardagseftermiddagar. Vi välkomnar även idrottarnas tränare till träffarna.

Skadeförebyggande satsning

HT 2014 startade Optimus ett samarbete med Teamed i Sundsvall. De aktiva kommer tack vare denna satsning att få hjälp med akut omhändertagande vid skada, hjälp med rehabilitering efter skada och förebyggande åtgärder via rörlighetsscanning (bedömning av obalans i muskulatur och kontroll av rörlighet i förhållande till idrottsgren).

Ansökan

Ni nominerar en idrottare (i åk 2 på gymnasiet)  via  ansökningsformuläret. Inhämta idrottarens samtycke innan nominering.
Vi ser fram emot er ansökan senast den 23 oktober 2016.

Ansökningsformulär

https://response.questback.com/idrott/optimus2016

Mål med Optimus

· Att ge deltagarna ökad kunskap om vägen från talang till elit
· Öka kunskapsnivån vad gäller träningsprocessen
· Inspireras av elittränare och elitaktiva ifrån olika idrotter

Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Håkan Melker

Idrottskonsulent
Västernorrlands Idrottsförbund
060-59 42 06
This is a mailto link

Videoklipp - Optimus

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 060-59 42 00
Fax: 060-56 63 70
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss