Hoppa till sidans innehåll

"Hälsa för alla" förändrar liv och utvecklar idrottsblekinge

2017-07-03 13:23

  • Uppdaterad: 2017-07-03 13:44

Nour kom till Sverige och inledde en osund livsstil med rökning och stillasittande. Efter deltagande i vårt projekt "Hälsa för alla - idrott, kultur och integration" är han nu stolt medlem i Karlshamn SK Triathlon.

- Det är viktigt för oss som har varit aktiva i hemländerna att träna igen och även viktigt för alla som inte idrottat att komma igång, det har varit ett mycket viktigt projekt för mig och de andra, säger Nour.

Den tio veckor långa utbildningen har under hösten 2016 och våren 2017 utbildat 284 vuxna nyanlända i träning, föreningslära, kost- och näringslära, Blekinges historia som tillsammans skapat en större meningsfullhet i livet och förståelse för det svenska samhället.

- När jag kom till Sverige bodde jag länge på ett anläggningsboende och under min tid där började jag röka och levde ett ohälsosamt liv. Alla andra människor på boendet rökte vilket gjorde att jag också började. Nu har jag slutat röka och lever ett hälsosamt liv.

Nour hade redan innan deltagande i projektet varit på besök i Karlshamn SK Triathlon men utan cykel var det svårt att komma in i gänget.

- Efter att projektet börjat tog jag tag i detta med cykel och fick hjälp av ett företag som jag kunde köpa en cykel på avbetalning av. Efter det tog jag upp kontakten med föreningen igen och då gick det mycket bättre. Nu är jag aktiv i föreningen och tränar med dem flera dagar i veckan.

Nour vittnar om att det kan vara svårt till en början och att det ibland känns tungt.

- Det är viktigt att ha en stark vilja och fortsätta kämpa. Nu känner jag mig som en i gänget och de andra medlemmarna är väldigt trevliga mot mig. Jag tycker det är ett bra sätt för mig att lära känna svenska människor och lära mig språket bättre, avslutar Nour.

"Hälsa för alla" förändrar människors liv och en fortsättning är att vänta till hösten.

För mer information om projektet, hör gärna av er till This is a mailto link 

Skribent: Olof Ljungberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455 - 36 76 50
Fax: 0455-36 76 69
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss