Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: David Leman

Idrott & Integration

Idrottsrörelsen är en mötesplats över etniska gränser och därmed en viktig arena för integration. Med ökade flyktingströmmar till många orter finns mer att göra och föreningarna behöver stöd för att ha möjlighet att kunna ta emot och möta nyanlända under etableringsprocessen. Vi vet att våra idrottsföreningar på Gotland har viljan att skapa goda mötesplatser för idrott och integration. Gotlands Idrottsförbund vill tillsammans med er satsa på framtiden.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 13:07

Stora utmaningar för idrottsföreningar är bland annat brist på ledare, att behålla ungdomar samt att locka nya medlemmar till idrotten. Vi vill få fler att hålla på längre och att göra det möjligt att idrotta hela livet. 

Idrotten i Sverige tilldelats extra medel till satsning på integration under 2015-2018. Regeringen vill med förslaget ge goda förutsättningar för nyanlända barn, ungdomar och vuxna att bli delaktiga i det svenska samhället. Pengarna ska användas för att stödja idrottsrörelsen i att erbjuda aktiviteter och grundläggande introduktion till föreningslivet och idrottsrörelsen för nyanlända. 

 Gotlands Idrottsförbund i samverkan med SISU Idrottsutbildarna Gotland har nu möjlighet att stärka arbetet med mångfald i föreningar och därmed bidra till integrationen i samhället.

Om din idrottsförening är intresserad av att söka ekonomiskt stöd för att utföra ett integrationsarbete, ber vi er kontakta This is a mailto link eller This is a mailto link

Här kan du läsa om vilket stöd föreningen kan få

 Stöd till förening i satsning av Idrott & Integration


Mer om idrott och integration

Läs mer om idrott för nyanlända på Riksidrottsförbundets servicesajt svenskidrott.se

 

Skribent: Frida Yttergren

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498-20 70 50
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss