Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Antidoping

"Inget idrottsresultat är värt så mycket    
att doping någonsin är acceptabelt."      

Antidoping

  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:34

Doping är ett fusk som hotar idrottsrörelsens trovärdighet och missbrukarnas liv och hälsa. Dopingkontrollen måste vara effektiv, och straffsatser är tyvärr oundvikliga. Men ytterst handlar det om etik, utbildning och information - att varje ung människa tidigt får lära sig att aldrig falla för det riskfyllda fusket.

Stöd till Specialdistriktsförbunden
På uppdrag av RF arbetar Hallands Idrottsförbund i första hand med stöd till de halländska specialdistriktsförbunden i form av information, utbildning och rådgivning.

Här kommer du direkt till sidan med information om: 

Större beredskap och kvalitetsmärkning
Vaccinera klubben mot doping är en webblösning som ska hjälpa idrottsföreningar att ta upp dopingfrågan i klubben, höja kunskapen bland ledare och aktiva samt hjälpa styrelser att upprätta en antidopingpolicy.

Idrottsföreningarnas styrelseledamöter gör ett kunskapstest, diskuterar dopingfrågor och fyller i sin policy och handlingsplan direkt på sajten. Efteråt får de ett vaccinationsintyg på posten.

Idrottsföreningar som vaccinerar sig får en större beredskap att hantera situationen om någon skulle visa sig vara dopad. Vaccinera klubben är också en kvalitetsmärkning som stärker klubben utåt, gentemot kommunen, media och sponsorer.

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Vaccinera klubben

Kontakta RF

Svensk Antidoping

RF:s Antidopinggrupp

08-699 60 00  
This is a mailto link

Läs mer

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss