Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Inkludering och mångfald

Svensk idrott vill stärka arbetet med mångfald i föreningar och därmed bidra både till inkluderingen i samhället och till svensk idrotts utveckling. Idrotten har erhållit medel för att etablera nyanlända in i idrottsrörelsen.
  • Uppdaterad: 2017-09-26 09:22

 

Arbeta med inkludering och mångfald
Idrottsrörelsen har tilldelats extra medel för att ytterligare stärka arbetet som genomförs i föreningar och förbund. Genom Hallands Idrottsförbund finns det möjlighet, för länets idrottsföreningar, att söka stöd för arbetet med integration men också för de föreningar som redan startat någon form av integrationssatsning som kan utvecklas ytterligare.

Resurserna kan med fördel användas till aktiviteter som möjliggör rektrytering av aktiva och ledare, skapa möjligheter för nyanlända till etablering och inkludering inom idrotten samt en meningsfull väntan för asylsökande.

Innan ansökan beviljas: Kontakta er förenings idrottskonsulent  

Att söka medel
Det viktigaste är att sökande idrottsförening har ett tydligt mål för hur de planerade insatserna kan bidra till integration och mångfald samt att det är väl förankrat i föreningen.

 

 

 

 

 

Skribent: Liselotte Arvidsson

Kontakt Integration

Patrik Svärd

Idrottskonsulent
Hallands Idrottsförbund
SISU Idrottsutbildarna

070-495 84 78
This is a mailto link

Kontakt Integration

Arbnora Robeli

Idrottskonsulent
Hallands Idrottsförbund
SISU Idrottsutbildarna

076-525 78 06
This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss