Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Lotta Andersson Arbnora, Oscar, Patrik, Thomas, Svante och Lisa, på plats under söndagens insamling.

Skänk och vinn med din förening!

2017-09-13 11:08
Över 800 kilo fritidsutrustning har samlats in i Halmstad under initiativet #GeBortTillSport. Nu förlängs tävlingen där Halmstads föreningar kan skänka utrustning – och ha chans att vinna 5 000 kronor.
  • Uppdaterad: 2017-09-14 15:36

Fritidsbanken i Halmstad fyller hyllorna, tack vare alla gåvor från privatpersoner och föreningar inför och under söndagens insamling.

– 830 kilo är ett fantastiskt resultat, som visar att det finns ett stort engagemang i den här frågan, säger Lisa Petrelius, projektsamordnare för Fritidsbanken i Halmstad och förklarar att ett par hade åkt ända från Kungsbacka för att bidra till insamlingen.

Det är sedan tidigare sagt att den förening som samlar in mest fritidsutrutning (sett till antal) får ett föreningsbidrag på 5000 kronor. Tävlingen förlängs nu september ut för att ge fler föreningar chansen att bidra.

– Vi tror att det finns en vilja och en stor resurs i föreningarna. Men tiden fram till den 10 september blev knapp. Därför förlänger vi tävlingen så att fler får chansen att vara med, säger Patrik Svärd, som representerar Hallands Idrottsförbund i samarbetet kring Fritidsbanken.

Den 14 oktober blir det invigning och därefter kan alla som vill låna utrustning till frilufts- och idrottsaktiviteter.

– Det här är en bred satsning på idrotten. Med ökad tillgänglighet hoppas vi på ett ökat intresse och som i förlängningen kan innebära att fler hittar till föreningarna och den gemenskap och kunskap som finns där, säger Patrik Svärd.

Petra Olsteg, Isac Olsteg och Håkan Larsson skänker till Fritidsbanken. Oscar Svärd hjälper till att bära.


Så här går tävlingen till:

Föreningarna har hela september på sig att samla in utrustning bland sina egna medlemmar. Så sprid informationen! Önskar ni affisch eller liknande att sätta upp i er lokal så kontakta Lisa Petrelius (kontaktuppgifter nedan). Utrustningen samlas i föreningslokalen eller liknande. Vill någon i stället lämna direkt till Fritidsbanken går det bra men personalen i Fritidsbanken behöver då uppmärksammas vilken förening man tävlar med.

Senast fredagen den 29 september ska föreningen antingen ha kommit in med sitt bidrag till Fritidsbanken, eller ha mailat in sitt slutresultat och kommit överens om när inlämning kan ske.

Vinnaren i föreningstävlingen koras under Fritidsbankens officiella invigning den 14 oktober och belönas  med ett föreningsbidrag på 5 000 kronor.

Mer information om invigningen kommer.

För detaljer kring tävlingen, kontakta:
Lisa Petrelius, Halmstads kommun
E-post: This is a mailto link
Hemsida: Fritidsbanken i Halmstad
Tel: 0722-370817

Här finns Fritidsbanken i Halmstad:
Besöksadress: Humlegången 2, Österskans
Tel: 035-137737
Facebook: http://facebook.com/fritidsbankenhalmstad

Rose-Marie Edlund och barnbarnet Winston vill bidra till Fritidsbanken inför uppstarten i Halmstad.
Rose-Marie Edlund och barnbarnet Winston vill bidra till Fritidsbanken inför uppstarten i Halmstad.


Om fritidsbanken:

Fritidsbanken är en ideell organisation som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten finns sedan starten 2013 etablerad över hela landet. Fritidsbanken i Halmstad, som öppnar i slutet av september, drivs som ett samarbete mellan Halmstads kommun och Hallands Idrottsförbund.

Genom att ta tillvara på och låna ut all form av sport- och fritidsutrustning främjar Fritidsbanken ökad spontanidrott, hälsa och välbefinnande samt ett mer hållbart samhälle genom återbruk. Allt är gratis och alla får låna utrustningen i 14 dagar. www.fritidsbanken.se

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link