Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ping Pong Power ska ge ringar på vattnet

2017-09-22 14:31

När representanter för Internationella Bordtennisförbundet besökte Halmstad fick de veta mer om svensk idrotts resa mot 2025 – och om Hallands kärlek till bordtennisen.
  • Uppdaterad: 2017-09-22 20:28

Den 29 april – 6 maj 2018 spelas lag-VM i bordtennis i Halmstad, ett jättearrangemang med 144 deltagande lag från hela världen. 

Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna sitter med i en styrgrupp för evenemanget och i planeringen av den idrottskonferens som hålls på Högskolan i Halmstad i samband med bordtennis-VM.

När Internationella Bordtennisförbundets styrelse besökte Högskolan på fredagen höll biträdande distriktsidrottschef Peter Gårdestedt en kort presentation om svensk idrotts framtidsmål, Strategi 2025, med de fem utvecklingsresorna: stärkt ledarskap, jämställdhet, inkludering, den moderna föreningen och en ny syn på träning och tävling.

Peter Gårdestedt informerar om Svensk Idrotts Strategi 2025

Peter Gårdestedt talade också om hallänningarnas starka relation till bordtennisen, med stjärnor som Stellan Bengtsson och Jörgen Persson. Bordtennis är stort i Halland, med 26 föreningar som har idrotten i sitt utbud i dag.

Kanske kommer Ping Pong Power att bli en nystart för det svenska pingisundret – och allt startar ute i föreningarna.

– Vi hoppas ju att detta, utöver att det blir ett fantastiskt evenemang, också innebär ett ökat intresse för bordtennis, konstaterade han.

De långväga gästerna får nu under några intensiva dagar bekanta sig med Halmstad och inspektera den arena där lag-VM kommer att hållas 2018.

Efter att ha tagit del av idrottens strategier och en snabbpresentation av den forskning och utbildning som ges på Högskolan inom idrottsområdet, kunde Internationella Bordtennisförbundets ordförande Thomas Weikert konstatera att det som sker i Halland och Halmstad på idrottsområdet stämmer väl överens med förbundets syn på bordtennis som en inkluderande och ren idrott – tillgänglig för alla.

Läs mer om Ping Pong Power

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss