Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens dag bjöd på inspiration i regnet

2017-09-09 18:01

Filip Lyckne och Simon Svenssons tog chansen att prova flera olika idrotter under Idrottens dag i Piteå.
  • Uppdaterad: 2017-09-09 18:01

Det var 11-åringarnas föräldrar som tipsade om Idrottens dag och trots regnet besökte de golfklubben där prova-på-aktiviteterna ägde rum.

- Det är kul med idrott. Man får träffa kompisar och man går ut och gör något, sade Filip och Simon samtidigt som de mumsade på varmkorven de bjöds på i fiket.

Trots att de redan har hittat idrotter de gillar tyckte de att det är spännande att prova på andra idrotter. Till vardags tränar Filip fotboll och längdskidor och Simon spelar innebandy och golf. Tillsammans tog de för sig av föreningarnas smörgåsbord och provade bland annat paddel, karate, amerikansk fotboll, innebandy, tyngdlyftning och klättring.

- Idrottens dag uppmuntrar ungdomarna att röra på sig. Som förälder är man glad när barnen vill röra på sig och inte bara sitta framför datorn och spela, sade Simons pappa Erik Svensson.

Bakom konceptet Idrottens dag, som genomförs på ett 30-tal orter i landet, står Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Lokala arrangörer i Piteå var Norrbottens Idrottsförbund i nära samarbete med Piteå kommun och omkring 20 idrottsföreningar. Idrottens dag är också Sveriges bidrag till European Week of Sport, som är en del av EU-programmet Erasmus+ Sport.

- Utöver att erbjuda roliga och inspirerande prova-på-aktiviteter är Idrottens dag en viktig mötesplats för att samtala om hur vi tränar och tävlar idag och vad vi kan göra ännu bättre, säger Leif Nordström, ordförande i Norrbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

- Svensk idrott är mitt i en intensiv förändringsresa och Idrottens dag är ett fantastiskt verktyg för att få igång ett samtal om framtidens idrott över hela Sverige. Det är också en möjlighet att visa upp bredden och möjligheterna inom idrottsrörelsen och inspirera barn och vuxna att röra på sig mer, menar Leif. 

För de vuxna fanns möjlighet att lyssna till när föreläsaren Peter Varg pratade om Mental träning och om Life Kinetic, en unik träningsmetod som utvecklar hjärnan. På Idrottens dag ska det finnas något för alla.

Du hittar fler bilder från Idrottens dag i Piteå på www.facebook.com/nifochsisu

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss