Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: SUVAD MRKONJIC

Skaffa en egen ledarcoach i föreningen

2018-04-09 16:07

Med ledarstödet vill vi underlätta för föreningen att rekrytera, utveckla och behålla aktivitetsledare. Stödet ger föreningen möjlighet att utse en eller flera mentorer som har rollen att coacha och utveckla de andra ledarna i föreningen.
  • Uppdaterad: 2018-04-25 11:59

Tanken är att det ska bli enklare, tryggare och attraktivare att bli och vara ledare så att vi får fler ledare till idrotten i Norrbotten!

Ansök om stöd till en egen ledarcoach senast 30 april
Norrbottens Idrottsförbund erbjuder föreningar projektmedel för att tillsätta en ledare i föreningen som tar ansvar för att stötta övriga ledare. Att ha någon i föreningen som fungerar som ett bollplank och stöttar övriga ledare med kunskap och utbildning tror vi är ett sätt att få fler ledare att ta på sig ett ledaruppdrag.

Förhoppningen är att vi långsiktigt ska rekrytera fler ledare till idrotten och ge befintliga ledare en trygghet i sitt ledarskap som gör att man väljer att fortsätta sin ledarbana.

Möjligt att få projektstöd med 5 000 - 20 000 kr
Föreningen kan få 5 000 – 20 000 kr till  beroende på omfattning av projektet och storlek på föreningen. Vi ser helst att projekten sprids över hela länet och idrottsgränserna. Vi kommer att prioritera för att få så stor geografisk och idrottsövergripande spridning som möjligt.

Vad är en ledarcoach uppdrag?
För att bli beviljade projektmedel ska ni utse en person som får rollen att vara mentor för övriga ungdomsledare. Mentorns ska under säsongen genomföra minst två ledarträffar med syfte att diskutera ledarskapet i föreningen. Förutom ledarträffarna ska mentorn också besöka alla ledares träningar, ge feedback och bidra med tips och idéer.

Kontakta oss om din förening vill starta ett projekt
Vill du och din förening starta ett projekt ska ni kontakta oss först och därefter skicka in en ansökan via er Idrottonlinesida under fliken Idrottsmedel. Välj kategori Idrottslyftet och sedan ledarstöd i nästa droplist.

Besked om stöd beviljas beräknas lämnas omkring den 15 maj.

Ytterligare en utlysning av projektmedel planeras till perioden 15 augusti - 15 september 2018.

Kontaktuppgifter till din idrotts idrottskonsulent hittar du här.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss