Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sportis Camp i Mjölby lockade 150 barn


Årets upplaga av Sportis Camp i Mjölby kommun lockade 150 deltagare. Här får sommarlovslediga barn mellan 10 och 12 år prova på ett antal olika idrotter. En av tankarna med Sportis Camp är att lyfta föreningar och idrotter som är lite svårare att hitta till än till exempel fotboll och innebandy.

Sportis Camp arrangerades för nionde gången av Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Mjölby kommun och idrottsföreningar i kommunen. Deltagarna, som kom från Mjölby, Mantorp, Skänninge, Väderstad och Västra Harg, fick under veckan möjlighet att prova på inte mindre än 14 olika idrotter. Sportis Camp ger också möjlighet för ungdomar att utbilda sig och jobba som ledare. 32 ungdomar utbildades inför veckan i föreningslära och i idrottens barn- och ungdomsutbildning Plattformen.

 - Vi har haft en fantastiskt bra vecka. Framför allt är det så roligt att se barnens glädje och entusiasm när de tillsammans med kompisar och ledare provar på idrotter de aldrig provat på tidigare, säger Lollo Bladh från Östergötlands Idrottsförbund, ansvarig för Sportis Camp Mjölby och sakkunnig i barn- och ungdomsidrott. Tyvärr är det så att barn rör på sig allt mindre idag. Med Sportis Camp hoppas vi kunna motverka det och ge barn förutsättning för en aktiv fritid och ett livslångt intresse för idrotten.

barn som testar brottning

Under veckan fick deltagarna även jobba med teambuildingövningar som Mjölby Scoutkår höll i och killarna från Locker Room Talk fanns på plats för att prata om jämställdhet.Det är samarbetet med Mjölby kommun och idrottsföreningar i kommunen som gör det möjligt att driva Sportis Camp. Tack vare ett statligt stöd som kommunen får är deltagandet kostnadsfritt. Idrottsföreningarna bidrar med sina kunskaper och under veckan kommer deltagarna till föreningens egna lokaler eller kommunala anläggningar och får testa på den specifika idrotten. Inför Sportis Camp får föreningarna som är med delta i en kväll med kunskapshöjning inom barn- och ungdomsidrott. De unga ledarna har också en mycket viktig roll i Sportis Camp.

- Det är roligt att se hur de unga ledarna växer under veckan och blir allt säkrare i sin ledarroll. De blir också en positiv förebild för barnen, säger Karin Wiklund från SISU, ansvarig för de unga ledarna. Ledare behövs ju verkligen i våra föreningar så de här ungdomarna kommer vara en resurs för idrotten även efter Sportis Camp.

bild på unga ledare på Sportis Camp i Mjölby

Utvärderingen som gjordes efter Sportis Camp visar att även barnen var väldigt nöjda med veckan. Några röster från föräldrar och deltagare i utvärderingen:

”Tack för ett fantastiskt engagemang och evenemang till er alla som varit med och ordnat Sportis Camp för våra barn!!! Vår pojk har varit helnöjd med en härlig och intensiv sommarlovsvecka där han fått massor med nya erfarenheter, vänner och kunskaper. Jättevärdefullt! Tack!”

 ”Stort tack för en bra lägervecka! Den var mkt uppskattad!”

 ”Tack till er, Mjölby kommun och de som hjälpte till med alla aktiviteter. Våra två barn hade en jättebra tid med Sportis Camp.”

 

Fakta Sportis Camp Mjölby

  • Arrangeras av Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Östergötland i samarbete med Mjölby kommun och 13 idrottsföreningar
  • 150 deltagare (76 killar och 74 tjejer)
  • 32 unga ledare
  • Föreningar som deltog: Mjölby Budoklubb, Mjölby Brottarklubb, Mjölby Boxing Team, Linköpings Handikappidrottsförening, Mjölby Tennisklubb, Sya Skidklubb, KFUM Linköping (amerikansk fotboll och lacrosse), Mjölby Golfklubb, Mjölby Bågskyttesällskap, Mjölby Cykelklubb, Mjölby Pingisklubb, Linköpings Bugg & Rock´n´roll och Mantorps Handbollsklubb.
  • 14 idrotter: Budo, brottning, boxning, goalball, tennis, rullskidor, amerikansk fotboll, lacrosse, golf, bågskytte, mountainbike, bordtennis, dans och handboll.
Uppdaterad: 03 JUL 2017 16:29
Skribent: Marie-Louise Elebring
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 010-476 50 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss