Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

#GeBortTillSport

2017-08-31 16:48
Den 10 september arrangeras en nationell insamling av sport- och fritidsutrustning under namnet #GeBortTillSport. Initiativtagare är TV4:s programledare och reporter Ida Björnstad och insamlingen sänds i Nyhetsmorgon på TV4.
  • Uppdaterad: 2017-08-31 16:48

All insamlad utrustning skänks till Fritidsbanken och därefter finns den tillgänglig för gratis utlåning hos lokala Fritidsbanker i hela landet.

Norrköpings, och Östergötlands, första Fritidsbank öppnas i Klockaretorpet i början av oktober. Här drivs Fritidsbanken av Idrottens Hus, ett samarbete mellan Östergötlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Hyresbostäder, Norrköpings kommun samt Norrköpings Idrottsförbund.

Fritidsbanken Klockaretorpet deltar förstås i satsningen #GeBortTillSport! Insamlingen sker i Fritidsbankens lokaler i Klockaretorpet, Wilhelm Wibergs gata 174 (mitt emot Idrottens hus), den 10 september mellan kl. 10.00 – 16.00.

Nu hoppas vi att föreningar i Norrköping kan hjälpa till med insamlingen! Uppmuntra gärna era medlemmar att skänka utrustning som blivit för liten eller inte används längre. Föreningen kanske också har begagnad utrustning som man vill bli av med. Alla bidrag mottages tacksamt! Om det är slitet eller trasigt gör inget, Fritidsbanken har personal som lagar och renoverar det som behövs.

Alla är välkomna med utrustning till Fritidsbanken i Klockaretorpet den 10 september. Uppmana gärna era medlemmar att komma hit eller samla in material gemensamt i föreningen.

#GeBortTillSport sänds i TV4:s Nyhetsmorgon den 10 september 08.00 – 11.30. Man kan också följa insamlingen på tv4.se/geborttillsport, fritidsbanken.se, samt i sociala medier.

Fakta

Fritidsbanken är en ideell organisation som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang och finns sedan starten 2013 etablerade över hela landet. Genom att ta tillvara på och låna ut all form av sport- och fritidsutrustning främjar Fritidsbanken ökad spontanidrott, hälsa och välbefinnande samt ett mer hållbart samhälle genom återbruk. Allt är gratis och alla får låna utrustningen i 14 dagar.

www.fritidsbanken.se

facebook.com/fritidsbankenklockaretorpet

 

Skribent: Anneli Björkman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 010-476 50 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss