Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nu flyttar Östgötaidrotten från Vidingsjö

2017-02-28 08:59
I flera veckor har det packats och rensats i det som varit Idrottens Hus i Linköping i snart 30 år. Flytten har planerats länge och nu har det äntligen blivit dags!
  • Uppdaterad: 2017-02-28 09:03

I flera veckor har det packats och rensats i det som varit Idrottens Hus i Linköping i snart 30 år. Flytten har planerats länge och nu har det äntligen blivit dags! Den 1 mars flyttar Idrottens Hus från Vidingsjö till helt nybyggda lokaler i Linköping Arena.

 Det är Östergötlands Idrottsförbund (ÖIF) och SISU Idrottsutbildarna som tillsammans med ett antal specialdistriktsförbund får nya lokaler i Linköping Arena. De gamla lokalerna i Vidingsjö är slitna och nedgångna. Dessutom har placeringen ute i Vidingsjö har inte varit den bästa ur ett tillgänglighetsperspektiv.

 - Nu hamnar vi närmare idrotten i Linköping. Läget nära E4:an och Linköpings resecentrum gör det lättare för besökare att komma till Idrottens Hus, samtidigt som det blir smidigare för våra medarbetare att ta sig ut till idrottsföreningarna, säger distriktsidrottschef Kristin Lönnqvist. Det blir också ett stort lyft att flytta in i helt nya, fräscha lokaler som vi kan anpassa på bästa sätt efter vår verksamhet.

Förutom Östergötland Idrottsförbund och SISU följer även Korpen, Östergötlands fotbollförbund, ishockeyförbund, innebandyförbund, ridsportförbund och skolidrottsförbund med till nya Idrottens Hus. Östergötlands bordtennisförbund, som också haft kontor i Vidingsjö, flyttar in i idrottsförbundets kontor i Motala.

 Nya Idrottens Hus invigs officiellt den 3 april i samband med Östergötlands Idrottsförbunds och SISUs årsmöte.

För mer information kontakta gärna:
Distriktsidrottschef Kristin Lönnqvist
Tfn: 010-476 50 25, e-post: This is a mailto link

Skribent: Marie-Louise Elebring
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 010-476 50 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss