Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Parasport

Parasport

En av föreningslivets nyckelroller är att skapa möjligheter för personer med funktionsnedsättning att kunna delta i en motions- och idrottsverksamhet efter förmåga, förutsättningar och intresse.
  • Uppdaterad: 2016-09-14 10:02

Parasport är en del av Sveriges ansikte mot omvärlden och ett av Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund, och är därmed inkluderat i den svenska idrottsrörelsen. Smålandsidrotten arbetar för att föreningar, som en självklar del av sin verksamhet, erbjuder personer med funktionsnedsättning medlemskap och tar med dem i sin verksamhet. Detta är särskilt angeläget vid orter där antalet personer med funktionsnedsättning är så få att det inte är meningsfullt att bilda speciella parasportföreningar.

Parasportens mål:

  • Erbjuda personer med funktionsnedsättning goda möjligheter till motions- och idrottsträning
  • Bidra till en förbättrad hälsa och livskvalité
  • Skapa möjligheter för personer med funktionsnedsättning att kunna delta i en motions- och idrottsverksamhet efter förmåga, förutsättningar och intresse
  • Utöka antalet utövare av bredd- och tävlingsidrott
  • Rekrytera, utbilda och fortbilda ideella ledare

Föreningar som i dagsläget driver satsningar som möjliggör en verksamhet för personer med funktionsnedsättning, eller som vill starta igång är välkomna att höra av sig till oss, så berättar vi hur vi kan hjälpa till.

Foto: Bildbyrån

Skribent: Toni Galic
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036-34 54 00
Fax: 036-34 54 19
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss