Sommaraktiviteter 2018 - Upplands Idrottsförbund
Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sommaraktiviteter 2018


Här hittar du sommaraktiviteter under 2018. Scrolla nedåt för att se sommaraktiviteterna för barn och ungdom.
 
BEACHVOLLEYBOLL - FYRISBEACH

Från maj till augusti hålls träningsgrupper för nybörjare upp till elit. För att delta i våra träningsgrupper krävs anmälan och medlemsskap, det gäller även nybörjare. Man behöver inte känna någon och man behöver inte kunna spela beachvolley eller volleyboll överhuvudtaget – det är ju vad det innebär att vara nybörjare!

För prisuppgifter, anmälan och mer information se hemsidan
 
 
BAD - SOMMARPASSET FYRISHOV
Bada så mycket du vill på Fyrishov ända till den 31 augusti. Med Sommarpasset får du tillgång till alla våra bassänger. Äventyrsbadet med 30 grader i vattnet, sommarpoolerna med härliga gräsytor och simhallen med 50 m simbassäng och hopptorn. Du får även tillgång till sommarens höjdpunkter, lekar, aktiviteter och simundervisningar för barn och ungdomar. Läs mer om allt som händer här nedan. Sommarpasset säljs i receptionen med start 11 maj.
Sommarpasset Barn 4-15 år: 395kr
Sommarpasset Vuxna från 16 år: 495 kr
För med information se hemsidan.
 
 
GYM + GRUPPTRÄNING - FRISKIS & SVETTIS
Sommarkort hos Friskis & Svettis med tillgång till gym och gruppträning på samtliga fyra anläggningar i Uppsala under perioden 1 juni-31 augusti. Pris: 600 kr. 
För mer information se hemsidan.
 
 
GRATIS GRUPPTRÄNING UTOMHUS - FRISKIS & SVETTIS

Fram till 9 augusti bjuder Friskis & Svettis på sommarträning utomhus. Träningen är helt kostnadsfri så passa på att ta med en kompis eller två!

Stadsparken på måndagar och torsdagar. Se schemat för tider. Vid regn ställs träningen in.

Fyrishov på onsdagar. Utomhuspassen på Fyrishov är också gratis, men du behöver en biljett till passet. Den hämtar du i Friskis&Svettis reception 30 minuter innan passets start. Vid regn sker träningen inomhus.

Kolla schemat (Träna ute) på Friskis & Svettis hemsida för tider.

 
 
LÖPNING - UPPSALA PARKRUN
Gratis 5 kilometers löpning med tidtagning, varje vecka. Du är välkommen att komma och springa i din egen takt. Vi springer för att det är roligt. Loppet sker varje lördag kl.9.30 i Stadsträdgården. För mer information och instruktion om hur du anmäler dig, klicka här
 
 
YOGA - SOMMARYOGA I BOTANISKA TRÄDGÅRDEN
Sommaryoga i Botaniska trädgården med Julia Ilke från Yogahuset. Alla är välkomna, stel som vig, gammal som ung och nybörjare som van yogautövare. Vi yogar alla efter våra egna behov och förutsättningar. Vi gör Hathayoga som är en fysiskt utmanande och stärkande yogaform. Klasserna arrangeras av Yogahuset och betalas efter förmåga. Rekommenderad summa är 50-150 kr per person och tillfälle. För årsmedlemar i Yogahuset ingår sommarklasserna.
Mer information finns på Facebooksidan "Sommaryoga i Uppsala" eller i eventet "Sommaryoga 2018".
 
 
SOMMARAKTIVITETER  FÖR BARN OCH UNGDOM
 
ALLIS - SOMMARLOVSLÄGER. För barn 7-15 år.

Sommarlovslägret v.26-30 är för barn och unga som är födda mellan 2003-2011. Lägret riktar sig till nybörjare och de som inte har någon tidigare erfarenhet av aktiviteterna. Här får man chansen att testa på vad Allis har att erbjuda! 

Alla lägerveckor är mån-tors kl. 10.00–15.00 och är kostnadsfria. Lägret riktar sig främst till nybörjare som vill testa på vad Allis har att erbjuda. Deltagarna kommer att få testa på dans, klättring, skate, parkour och en ”Öppen aktivitet” tillsammans med våra aktivitetsledare. Lägret är ej områdesspecifikt utan alla deltagare testar på alla aktiviteter. Den Öppna Aktiviteten är ny för sommaren och kan utspela sig i allt från: biljard, kortspel, pingis, utomhusaktiviteter mm.

För mer information se hemsidan.
 
 
BADMINTON - BADMINTON CAMP SOMMARLÄGER 2018
Under sommaren anordnar Fyrisfjädern Badminton Camp 2018. Under en veckas tid har du möjlighet att lära dig världens snabbaste sport, lära känna nya kompisar och besöka Fyrishovs äventyrsbad. Till Badminton Camp kan du som är född 2004-2010 anmäla dig oavsett ifall du tränat badminton innan eller ej. Lägren anordnas v.25, 26, 27, 32 och 33.
För prisuppgifter och mer information se hemsidan.
 
 
BASKET - UPPSALA BASKETBALLCAMP
Är du mellan 7-13 år? Då kan du anmäla dig till sommarens basketläger och spendera dagarna tillsammans med Mannos Nakos, Axel Nordström och Anes Zekovic! Lägren kommer vara v.25, 26 och 33 i Rosendalshallen, SEB USIF Arena. För prisuppgifter och anmälan klicka här
 
 
BASKET - UPPSALA SUMMER BASKETCAMP
Uppsala Summer basketcamp är ett läger för killar och tjejer 13-16 år (födda 2002-2005) med minst ett års erfarenhet av basket. Lägret pågår 13-19 juni. Under veckan ingår lunch och mellanmål så att du orkar hela dagen. Du får även en T-shirt och vattenflaska. Avslutningsvis får du personlig feedback på vad du behöver fokusera på i ditt framtida basketspel. Huvudtränare under lägret är Ellinor Holmberg och Lukas Friberg som är elitspelare i Uppsala basket.
För mer information och prisuppgifter se hemsidan
 
 
BEACHVOLLEYBOLL - FYRISBEACH SOMMARLÄGER

Fyrisbeach håller i beachvolleybolläger för ungdomar mellan 10-18 år. Vecka 25, 18-21 juni. Inga förkunskaper krävs. Lägret hålls på beachvolleyplanerna bakom Fyrishov. För mer information klicka här.

 
 
CIRKUS - UPPSALA UNGDOMSCIRKUS SOMMARSKOLA
Uppsala Ungdomscirkus erbjuder cirkusskola för sommarlediga barn i sommar under v.24 och 25. Under två veckor kommer cirkuslek och träning i olika cirkusdiscipliner erbjudas; akrobatik, jonglering, lina, tyg, trapets, klot och enhjuling. Cirkusens huvudtränare Pia samt egna ungdomar med lång erfarenhet av cirkusskola kommer leda verksamheten under veckan.
 För prisuppgifter och mer information se hemsidan
 
 
FOTBOLL - IFK UPPSALA SOMMARLOVSFOTBOLL
IFK Uppsala arrangerar under sommarlovets första veckodagar 2018 ett fotbollsläger på Österängens konstgräs. Skolan är öppen för flickor och pojkar 7-13 år. (Man behöver inte vara medlem i IFK Uppsala för att delta på sommarlovsfotbollen.) Onsdag 13/6 till torsdag 21/6 (ledigt under helgen 16-17/6)
Fyra åldersgrupper: 7 år, 8-9 år, 10-11 år och 12-13 år (d.v.s. födda 2004-2010).
För prisuppgifter och mer information se hemsidan
 
 
FOTBOLL - SUMMER CAMP 2018 IK SIRIUS FK

IK Sirius ger pojkar och flickor födda år 2005-2011 möjligheten att delta på fotbollscamper under sommaren, där fokus ligger på kvalitativ träning med inriktning mot grundläggande principer i anfalls- och försvarsspel. Under 2018 genomförs Sirius Summer Camp vid två tillfällen. Varje dag har ett huvudtema som ligger till grund för innehållet i den dagens träningspass.

Junicampen: v.25 18-21 juni 2018. Augusticampen v.33 13-17 augusti 2018. Båda camperna är på Lötens sportfält i Uppsala (inkl. AD-hallen).

För prisuppgifter och mer information se hemsidan
 
 
FOTBOLL - LANDSLAGETS FOTBOLLSSKOLA
Landslagets fotbollsskola 2018 närmar sig och vi förbereder oss för ännu ett år fyllt med fotboll och skratt. Vår vision är att alla barn som är med ska ha roligt, känna trygghet och kamratskap samt ha möjlighet att utvecklas. Oavsett om du vill testa fotboll eller redan spelar - det viktigaste är att ha roligt på vägen! Landslagets Fotbollsskola är en del av svensk fotboll och arrangeras av föreningar i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.
För att se vilka fotbollsföreningar i Uppland som arrangerar landslagets fotbollsskola klicka här
 
 
FRIIDROTT - SOMMARFRIIDROTTSSKOLAN 2018
I sommar är det dags igen för sommarfriidrottsskolan! Lägret är till för alla barn födda från 2006-2012 som redan tränar friidrott samt för de som skulle vilja testa på friidrott för första gången. Det är ett dagläger mellan kl 09.00-15.00. Sommarfriidrottsskolan kommer att äga rum på den nya utomhusarenan på Gränby sportfält.
För prisuppgifter och mer information se hemsidan
 
 
GYMNASTIK - GF UPPSALAFLICKORNAS GYMNASTIKLÄGER
Under fem veckor i sommar har barn från 7 år och uppåt möjlighet att träna gymnastik och cheerleading i gymnastikhallen, Fyrishov! Du får chansen att efter dina önskemål prova på redskap som barr, bom, matta, trampett med mera eller cheerleading. Lägret innehåller även lekar, kompistid och en stor mängd rörelseglädje! Lägren hålls v. 25, 26, 27, 32 och 33.
För prisuppgifter och mer information se hemsidan.
 
 
INNEBANDY - STORVRETA SUMMERCAMP 2018
Storvreta IBK Summercamps övernattningsläger är 12-15 juni i IFU Arena för deltagare som är 10-17 år gamla.
Storvreta IBK Summercamps dagläger är ett tredagarsläger uppdelat efter ålder. Deltagare födda 08-05 har läger 6-8 augusti och deltagare födda 04-01 har läger 8-10 augusti, båda perioder i IFU Arena.
För prisuppgifter och mer information se hemsidan
 
 
KANOT - KANOTSKOLA KS ÄGIR
8-14 år. Vill du lära dig något nytt? I sommar har du chansen att lära dig paddla kajak tillsammans med våra välmeriterade och skojfriska ledare på sommarens kanotskola! Läger 1 (v.24) drar igång direkt efter skolavslut, den 13 - 15 juni och kostar 800 kr. Läger 2 (v.25) hålls den 18 - 21 juni och kostar 1000 kr. För mer information klicka här
 
 
KARATE - KFUM UPPSALA KYOKUSHIN KARATE
Sommarläger med inriktning karate och aikido. Ett läger för barn och ungdomar i åldern 8-14 år där vi tränar koordination, snabbhet, styrka, smidighet, fokusering genom övningar i både karate och aikido. Datum: 14-21 juni.
För mer information och anmälan se hemsidan.
 
 
ORIENTERING - SOMMARLÄGER OK LINNÉ
Är du mellan 8 och 13 år? Gillar du utmaningar, äventyr, och har spring i benen? Är du sugen på att lära dig använda karta och kompass för att klara av kluriga skattjakter och hitta i Nåstens mytomspunna vildmarker? Då är detta lägret för dig! ALLA barn är välkomna - både nybörjare och barn med orienteringsvana. Vi har tydlig struktur och använder bildstöd på lägret och om ditt barn har särskilt behov av det kan du också ange det i anmälan. Vi kommer att hålla till vid OK Linnés klubbstuga, på Tallbacksvägen 68. Om detta och övriga orienteringsläger som OK Linné arrangerar kan du läsa här.
 
 
SIMNING - SIMDAGLÄGER UPSALA SIMSÄLLSKAP
Vårt populära sommardagläger för dig som simmar 200 meter eller mer och är mellan 7-13 år. Barnen delas upp i grupper utifrån kunskapsnivå. Varje grupp har sina ledare som ansvarar för barnen under hela lägerveckan. Barnen simmar för märken samt sim- och teknik tränar. Dessutom får barnen grundläggande kunskap i livräddning och HLR samt får testa vattenpolo. Framförallt skall vi ha roligt. 
För anmälan och priser se vår hemsida www.upsalasim.nu. Välj mellan veckorna 25, 26, 32 eller 33.
 
 
TENNIS & PADEL -  SOMMARLÄGER USIF ARENA
För barn mellan 7-13 år under v.24, 25 eller 26. Välj mellan padel, tennis eller acticity som inriktning på lägret.
För mer information klicka här
 
 
TENNIS - SOMMARLÄGER UPSALA TENNISKLUBB
För barn och ungdomar 7-16 år. Måndag-torsdag v.25, 26 eller 33. 
För prisuppgifter och mer information se hemsidan
 
 
 
Uppdaterad: 12 JUN 2018 14:23
Skribent: Linnea Roos
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss