Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Fritidsbanken

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, innebandyklubbor och mycket mer.
  • Uppdaterad: 2018-03-14 16:39

Idag finns en fritidsbank i Uppland och den finns i Örsundsbro i Enköpings kommun. I september öppnar fritidsbank nummer två och då i Uppsala kommun. Här kan du läsa mer om du vill du skänka idrottsprylar till Fritidsbanken i Uppsala

Fritidsbankskonceptet har tre viktiga regler:

• Alla får låna
• Allt är gratis
• Fokus på miljö

Alla får låna
Den som vill låna saker på Fritidsbanken fyller i en talong med namn och mobilnummer. Svårare än så är det inte. Observera att vi kan neka att låna ut viss utrustning till minderåriga utan målsmans tillåtelse.

Utrustningen lånas i befintligt skick och låntagaren ansvarar själv för att den uppfyller säkerhetsrekommendationer, även om Fritidsbanken så långt det är möjligt strävar efter att den utrustning vi lånar ut är i bra skick.

Utlåningstiden är 14 dagar.

Allt är gratis
Det ska inte kosta pengar att låna, vi har ingen deponeringsavgift och heller ingen förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul! Inga böter eller ersättningskrav med andra ord.

Fokus på miljö
De flesta artiklarna är skänkta. Barn växer ur sin utrustning och de vuxna tröttnar och människor blir väldigt glada när de kan skänka sakerna vidare. Det är bättre att låna skridskor de gånger du behöver, då sparar du både på miljön och din egen plånbok. 

Vill du skänka utrustning?
Det mesta som lånas ut på Fritidsbanken är skänkt av privatpersoner, organisationer och företag. Om du har saker du vill skänka är det enklast att kontakta oss. 

Fritidsbanken är ett icke-kommersiellt projekt och ett samarbete mellan Upplands Idrottsförbund, Region Uppsala och Uppsala Kommun. 

Kontakt

Björn Hultén

0702-22 11 49
This is a mailto link

Relaterade sajter

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss