Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Olympic Day

Olympic Day är en rikstäckande satsning som projektleds och genomförs av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Ofta genomförs Olympic Day tillsammans med lokala arrangörer och i Uppland genomförs arrangemanget av Upplands Idrottsförbund, lokala idrottsföreningar och en kommun eller skola.
  • Uppdaterad: 2017-06-29 12:17

Olympic Day vänder sig i Uppland till barn i årskurs 2-5 och är kostnadsfri. Tanken är att sammanföra barn och ungdomar och lokala idrottsföreningar under avslappnade och glädjefyllda former. Samtidigt bidrar olympier med inspiration. Och vem vet, kanske väcks några olympiska drömmar...

2017
Tyvärr genomförs inga Olympic Day-dagar i Uppland under 2017.

2016
Under våren 2016 kommer Olympic Day att genomföras på tre orter i Uppsala kommun: Stenhagen, 9 maj, Storvreta, 24 maj och Fyrishov, 25 maj. Den 26 maj genomförs Olypmpic Day i Alunda, Östhammars kommun. Under hösten arrangears Olympic Day i Alsike (Knivsta kommun), 22 september samt i Tierp, 23 september.

2015
Under 2015 har Olympic Day genomförts i Östhammar (15 maj), Knvista (18 maj), Heby (20 och 21 maj), Örsundsbro (21 september) och Hallstavik (22 september).

Här kan du se Svenska Olympiska Kommitténs (SOK) bilder från dagarna

Ansvarsfördelning
Olympic Day genomförs i Uppland som ett samarrangemang mellan Sveriges Olympiska Kommitté, Upplands Idrottsförbund, en kommun eller skola och lokala idrottsföreningar med följande rollfördelning:

Sveriges Olympiska Kommitté är projektägare för konceptet Olympic Day och ansvarar för olympierna, mediakontakter, webben och barnens anmälningar dit, kallelsemejl med info till alla anmälda, föräldraföreläsningen, nummerlappar och ev. annat som barnen får samt ledartröjor till samtliga ledare och funktionärer.

Upplands Idrottsförbund ansvarar för rekrytering och samordning av de idrottsföreningar som ska delta samt ansvarar för det organisatoriska och administrativa arbetet.

Kommunen eller skolan svarar för lokaler/ytor för aktiviteterna samt att sprida informationen om Olympic Day till alla barn.

De deltagande idrottsföreningarna ansvarar för respektive idrottsaktivitet och den utrustning som behövs för att genomföra aktiviteten. Varje medverkan förening deltar aktivt i den lokala projektgruppen samt med minst en administrativ ledare på genomförandedagen.

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Eva Dovebris

E-post: This is a mailto link
Telefon: 018-27 70 28

Relaterade sajter

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss