Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Allas rätt att vara med

Genom projekt Allas rätt att vara med sätter vi fokus på inkluderande och trygga miljöer med inriktning på kompetens, ansvar och utveckling. Projektet pågår fram till maj 2018 och i Uppland deltar 12 föreningar och två förbund.
  • Uppdaterad: 2018-01-29 15:00

Gång på gång slår vi inom idrotten nationella, internationella och olympiska rekord. Och vi gör det alltid tillsammans. Inom projektet Allas rätt att vara med vill vi skapa miljöer där varje individs inneboende potential kommer till sin rätt, oavsett vilken roll man har i föreningen eller förbundet. Idrott är viktigt för alla och alla är viktiga för idrotten.

För tryggt klimat och effektiva kanslier
Idrotten utvecklas ständigt. Genom att satsa extra på de anställdas villkor vill vi skapa en miljö för optimal utveckling. Projektdeltagarna ingår i nätverk där möten med andra anställda och förtroendevalda sker genom samtal och erfarenhetsutbyte varvat med utbildningsinsatser som leder till effektiva kanslier, tryggt klimat och goda resultat. 

"I ideella styrelser kan det vara svårt med överföring av kompetens i många frågor som ligger på styrelsens bord. Genom Allas rätt att vara med får föreningar och förbund som har anställd personal ökad kunskap i arbetsgivarfrågor, verksamhetsstyrning samt möjligheter med mångfald. Deltagandet ska leda till en lugnare arbetssituation för både ideella personerna och anställda", säger Eva Dovebris, projektledare för Allas rätt att vara med. 

Fakta om Allas rätt att vara med:

  • Projektet finansieras genom Europeiska Socialfonden
  • Projektet bedrivs i samarbete mellan idrottsförbunden i Sörmland, Uppland, Västmanland, Östergötland och Örebro län
  • Totalt deltar cirka 70 idrottsföreningar och SDF med sina styrelser och anställda. I Uppland deltar 12 föreningar och två SDF.
  • Projektet bedrivs med inriktning på inkludering, antidiskriminering och jämställdhet

I Uppland deltar följande föreningar och förbund:

Upplands Innebandyförbund
Östervåla IF
Bälinge IF
Upplands Fotbollförbund
Storvreta Innebandy
Örsundsbro IF
IF VP Uppsala
BKV Norrtälje
Vaksala SK
Uppsvenska Gymnastikförbundet
IK Rex
Uppsala Tennisklubb
Lurbo Ridklubb
Ridklubben Rimbo Ryttare

Kontakt

Eva Dovebris

018-27 70 28
This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss