Hoppa till sidans innehåll

Den nationella konferensen Idrott och mångfald syftar till att öka kunskapen om mångfaldsfrågor inom idrottsrörelsen. Den 14-15 februari 2017 arrangeras Idrott och mångfald för femte gången och huvudtemat är nyanländas inkludering. Läs mer här!

Om konferensen Idrott och mångfald


Den nationella konferensen Idrott och mångfald syftar till att öka kunskapen om mångfaldsfrågor inom idrottsrörelsen. Den 14-15 februari 2017 arrangeras Idrott och mångfald för femte gången och huvudtemat är nyanländas inkludering.

Fler människor än någonsin är på flykt undan våld och förföljelse i världen. Sammanlagt handlar det om 65 miljoner människor, 30 miljoner av dessa är barn. Under 2015 sökte ungefär 163 000 personer asyl i Sverige. Vårt samhälle står nu inför både stora möjligheter och utmaningar. Vi vet att föreningsengagemang leder till ökad delaktighet i samhället, bättre hälsa och livskvalitet. Idrotten spelar därför en viktig roll i att bidra till nyanländas inkludering.

Konferensen Idrott och mångfald vänder sig till dig som:

  • är förtroendevald eller tjänsteman inom kommunal fritidsnämnd eller -förvaltning,
  • är förtroendevald eller tjänsteman inom idrottsrörelsen,
  • forskar, undervisar eller studerar inom idrottsområdet,
  • är aktiv eller ledare inom idrottsrörelsen.

Konferensen arrangeras av Karlstads kommun, Karlstads universitet, Värmlands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Riksidrottsförbundet (RF) och Region Värmland.

Uppdaterad: 2016-11-02 15:19
Skribent: Monika Wikström
Epost: This is a mailto link