Hoppa till sidans innehåll

Den nationella konferensen Idrott och mångfald syftar till att öka kunskapen om mångfaldsfrågor inom idrottsrörelsen. I februari 2019 arrangeras Idrott och mångfald för sjätte gången. Vi återkommer inom kort med huvudtemat för nästa konferens i Karlstad.

Om konferensen Idrott och mångfald


Den nationella konferensen Idrott och mångfald syftar till att öka kunskapen om mångfaldsfrågor inom idrottsrörelsen. Den 14-15 februari 2017 arrangeras Idrott och mångfald för femte gången och huvudtemat är nyanländas inkludering.

Fler människor än någonsin är på flykt undan våld och förföljelse i världen. Sammanlagt handlar det om 65 miljoner människor, 30 miljoner av dessa är barn. Under 2015 sökte ungefär 163 000 personer asyl i Sverige. Vårt samhälle står nu inför både stora möjligheter och utmaningar. Vi vet att föreningsengagemang leder till ökad delaktighet i samhället, bättre hälsa och livskvalitet. Idrotten spelar därför en viktig roll i att bidra till nyanländas inkludering.

Konferensen Idrott och mångfald vänder sig till dig som:

  • är förtroendevald eller tjänsteman inom kommunal fritidsnämnd eller -förvaltning,
  • är förtroendevald eller tjänsteman inom idrottsrörelsen,
  • forskar, undervisar eller studerar inom idrottsområdet,
  • är aktiv eller ledare inom idrottsrörelsen.

Konferensen arrangeras av Karlstads kommun, Karlstads universitet, Värmlands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Riksidrottsförbundet (RF) och Region Värmland.

Uppdaterad: 02 NOV 2016 15:19
Skribent: Monika Wikström
Epost: This is a mailto link