Hoppa till sidans innehåll

Den nationella konferensen Idrott och mångfald syftar till att öka kunskapen om mångfaldsfrågor inom idrottsrörelsen. Den 14-15 februari 2017 arrangeras Idrott och mångfald för femte gången och huvudtemat är nyanländas inkludering. Läs mer här!

Foto: Per Wiklund

Bodil Långberg & Helen Pellonpää

Bodil Långberg från Svenska Innebandyförbundet och Helen Pellonpää från Tierps Innebandyförening-Goda exempel från idrotten.
  • Uppdaterad: 2017-01-17 10:36

Svensk innebandy vill ta ett större samhällsansvar i integrationsarbetet och Tierp IBK är en av klubbarna som ger nyanlända på ett asylboende utanför Örbyhus chansen att träffa svenska ungdomar och spela innebandy.

Målsättsättningen med projektet är att hitta en meningsfull fritid för de nyanlända och en väg in i föreningslivet.

”Hand i hand för integration” kallar Tierp IBK projektet och är ett samarbete mellan kommunen, Tierps IBK, Rädda Barnen och Svenska innebandyförbundet.

En gång i veckan kommer ungdomarna med buss och tåg från familjeboendet för att spela innebandy, umgås och fika.

Helen Pellonpää är ordförande i Tierps IBK och en av de drivande i det humanitära arbetet.

– Som jag känner till finns det inte så mycket aktiviteter på asylboendet där de bor. Här får de möjlighet att springa, röra på sig, träffa kompisar och skratta. Det är så vi vill att innebandy ska vara. Men sedan kan det vara svårt. Många av de här barnen hade aldrig sett innebandy innan de kom till Sverige, säger Helen. Ur artikel av Hans Jansson, DN

Skribent: Monika Wikström
Epost: This is a mailto link