Hoppa till sidans innehåll

Den nationella konferensen Idrott och mångfald syftar till att öka kunskapen om mångfaldsfrågor inom idrottsrörelsen. Den 14-15 februari 2017 arrangeras Idrott och mångfald för femte gången och huvudtemat är nyanländas inkludering. Läs mer här!

Paavo Väyrynen och Hans Andersson, Borås

Att samverka med olika parter, dels internt inom kommunerna men också med externa parter såsom övriga organisationer och civilsamhället blir allt viktigare för att kunna inkludera fler.
  • Uppdaterad: 2017-01-26 14:30

Paavo Väyrynen 55 år, fru och en dotter 12 år. Född i Finland och kom med min familj till Sverige innan jag fyllt 1 år. Har varit involverad i idrott på ett eller annat sätt ända sen jag fick följa med min far till brottningen när jag var 6 år ung. Därefter blev det fotboll, handboll, volleyboll, friidrott, listan kan göras hur lång som helst, idag spelar jag bara lite golf. Jag har jobbat inom idrottsrörelsen i 16 år som bl.a ledare, styrelseledamot, tränare och även varit anställd som kansliansvarig.

Har egentligen alltid varit intresserad av att finnas kring idrott och allt vad det innebär. Har varit engagerad i mångfaldsfrågor och nyanländas inkludering i 16 år.

Sports for you är ett projekt som startade i Borås våren 2016 efter många års funderingar kring hur man kan inkludera och integrera nyanlända och andra som befinner sig i ett utanförskap till idrotten i Sverige.

Hans Andersson

  • Vem är du? Bakgrund? - Hans Andersson, Verksamhetschef på Fritids- och folkhälsoförvaltningen i Borås, ansvarar för Föreningsbidrag. Jobbat med fritidsfrågor i 17 år, dessförinnan klubb- och sportchef i förening. 
  • Hur intresserade du dig för ditt område? - Ett djupt idrottsintresse sedan barnsben har efter hand breddats till fritids- och folkhälsofrågor i allmänhet.
  • Hur länge har du varit engagerad i mångfaldsfrågor/frågor kring nyanländas inkludering? - Egentligen sedan 17 år tillbaka när jag började arbeta i Borås Stad, men på allvar de sista tio åren med de olika flyktingströmmarna som kommit och gått.
  •  Något om ditt föredrag/seminarium? - Att samverka med olika parter, dels internt inom kommunerna men också med externa parter såsom övriga organisationer och civilsamhället blir allt viktigare för att kunna inkludera fler. 
Skribent: Monika Wikström
Epost: This is a mailto link