Hoppa till sidans innehåll

Den nationella konferensen Idrott och mångfald syftar till att öka kunskapen om mångfaldsfrågor inom idrottsrörelsen. Den 14-15 februari 2017 arrangeras Idrott och mångfald för femte gången och huvudtemat är nyanländas inkludering. Läs mer här!

Ulrik Piehl, Storfors kommun


Vem är du? Bakgrund? 

Mitt namn är Ulrik Piehl. Jag är 27 år gammal har sambo och två barn. Jag har en masterexamen i samhällsvetenskap från Uppsala universitet med inriktning kulturgeografi. Jag är uppvuxen i Skattkärr utanför Karlstad och kommer från en familj där sport och musik stått i centrum. Jag har under min ungdom spelat fotboll, handboll, bandy, Rugby mm i föreningsform. Förutom utövandet har jag varit engagerad i främst Skattkärrs IF som både fotbollsdomare och ungdomsledare.

Sedan september 2016 jobbar jag som projektsamordnare för integrationsprojektet ”Storfors tillsammans” där jag i samverkan med föreningslivet och andra aktörer för ett bättre integrationsarbete i Storfors.

Hur intresserade du dig för ditt område?

Jag har ett djupt samhällsintresse som tog sig form redan i unga år. I och med min utbildning har jag fördjupat mig i komplexa samhällsutmaningar där integrationsarbetet varit ett ämne. När jag sedan tog steget ut från akademin var valet att jobba med integrationsfrågor ett givet val då jag tycker att denna fråga är den mest intressanta och viktigaste i det svenska samhället idag.

Hur länge har du varit engagerad i mångfaldsfrågor?

Jag är relativt färsk när det gäller att jobba med mångfaldsfrågor. Jag närmar mig istället frågan utifrån ett samhällsengagemang där mångfald är en naturlig del av det Svenska samhället idag.

Uppdaterad: 2016-12-19 15:08
Skribent: Monika Wikström
Epost: This is a mailto link