Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Cykel, skidor eller renar – allt utom motorer är tillåtet i Lialoppet, 18 mars i Tärnaby

2017-03-14 08:11
Tärnaby Skidskola arrangerar det 18 km långa loppet över fjället, där alla tävlar i disciplinen bästa fjällupplevelse, och som lockar hela familjer och grupper av vänner för att mäta sina krafter mot varandra.
  • Uppdaterad: 2017-03-14 08:34

Från fjäll till kust är en slogan som flitigt används i sammanhang att locka mer turister till fjällvärlden. Tärnaby skidskola har tänkt lite längre och vill även locka med en särskilt spännande upplevelse där den egna kroppskraften får ta stor del. Deltagarna ska ta sig 18 km från Ängesdalslia ner till Tärnaby på något sätt som inte är motoriserat.
  
Magnus Rasmark, Tärnaby Skidskola är huvudansvaret över Lialoppet och välkomnar de med cykel, löpskor, längdskidor, snöskor, draghund, skrana, spark eller renar för att ta sig sträckan. Det är ett öppet arrangemang för alla som för egen maskin kan ta sig ned.


– Det är fjällupplevelsen vi vill lyfta. Alla tävlar i diciplinen bästa fjällupplevelse och det är klart det är kul att slå sina vänner, fast för oss som är arrangörer tycker vi det är viktigare att hjälpa till så att alla vågar sig upp på fjället.

Det finns de som vill tävla fortsätter Magnus, som kittlas av att slå sin egen tid eller bli snabbast ner. Därför har vi även ordnat så att det finns tidtagning för att tillgodose alla. Vi har fina priser som olika företag har sponsrat med. Det är tänkt att priserna ska locka fler deltagare som i sin tur tar med sig fler hit som vill deltaga nästa år. 

För Lialoppet är tänkt som ett årligt återkommande arrangemang där hela familjer och grupper av vänner väljer att åka hit för att både umgås och mäta sin krafter med varandra.

Lialoppet, 18 Mars
Arrangör: Tärnaby Skidskola
Åkarmöte: kl 09:00 på Fjällbyn, 18/3 2017
Start: 10:00
Målgång: Snarast möjligt?
Prisutdelning: Exakt tid meddelas under åkarmötet och kommer bli vid middagstid på Fjällbyn.

Skribent: Lisbet Olofsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss