Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

I sommar är domarna VIP

2017-07-03 11:20
I sommar genomförs "Framtidens Ledare" för andra gången i samband med Umeå Fotbollsfestival. Vi har ställt tre snabba frågor till Kristina Stiernspetz inför årets evenemang.
  • Uppdaterad: 2017-07-03 11:28

Varför satsar Volvo på Framtidens ledare och Fotbollsfestivalen?

Vi har initierat satsningen ”framtidens ledare” för att vi vet att goda ledare är viktiga, både inom idrotten och i näringslivet. Därför är vi stolta över att vara med och kunna  stödja och utveckla unga människor som valt en ledande roll inom idrotten, i detta fall unga domare. De är framtidens ledare och vi vill värna om dem.

Vi kände att det var viktigt att vi startade någonstans och testade idén. Efter diskussion med VIF så valde vi fotboll  och Fotbollsfestivalen som utgångspunkt. I år är det andra året vi finns på plats.

Hur kommer konceptet Framtidens ledare att stödja unga ledare?

Satsningen är utformad i ett samarbete mellan oss på Volvo Lastvagnar, Västerbottens Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Södra Västerbottens Domarklubb, Mariehems SK och Umeå Fotbollsfestival. Alla bidrar till genomförandet som består av utbildning och aktivt stöd till de unga domarna under festivalen.

Vi har också skapat en egen VIP-lounge för de unga domarna under festivalen med fika, wifi mm. Här kan de ta det lugnt, diskutera situationer från matcherna med de seniora domare och SISU-konsulenter som finns på plats under hela turneringen. 

För att hjälpa till att skapa en positiv miljö för våra unga domare, ledare och spelare under festivalen kommer också våra fair-play ambassadörer att vistas ute vid planerna på Nydalaområdet.

Ser du/ni någon fördel med att anställa personer som varit föreningsaktiv?

För oss som Kompetenscenter inom Volvokoncernen är ledarskap och kompetens en kärnfråga och ligger oss varmt om hjärtat. Att som ung välja en ledande roll i föreningslivet är utvecklande och ger en bra grund att stå på i ett framtida yrkesliv. 

 

Om satsningen:

”Framtidens ledare” är ett initiativ från Volvo Lastvagnar Umeå som syftar till att motivera, inspirera, utbilda och utveckla ungdomar upp till 25 år som har tagit på sig domaruppdrag inom idrotten, för att stödja deras utveckling som framtida ledare inom idrott och näringsliv. Satsningen på fotbollsfestivalen är utformad i ett samarbete mellan Västerbottens Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Södra Västerbottens Domarklubb, Mariehem SK och Umeå Fotbollsfestival.

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss