Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Ledarcamp 2017 – inspiration för unga ledare

2017-09-22 09:45

I början av september genomfördes Ledarcamp i Edsåsdalen där 20 unga ledare från Västerbotten fick inspiration att fortsätta utvecklas som ledare inom idrotten. Ungdomarna fick träffa likasinnade från tre andra distrikt och utbyta erfarenhet om att vara en ung ledare.
  • Uppdaterad: 2017-09-22 09:45

Lägret handlar om att göra ungdomar delaktiga, medskapande och att ge unga ledare ett forum för sitt engagemang. Ett engagemang som kan vara långvarigt eller kortvarigt men likväl alltid till gagn för individen och för idrottsrörelsen. Årets ledarcamp hade temat flexibelt ledarskap som ger deltagarna möjlighet att fundera och reflektera över sitt ledarskap. Med ett öppet och välkomnande ledarskap så blir verksamheten per automatik långsiktig, hållbar och vi tar hänsyn till barn och ungdomars erfarenheter och synpunkter. Det flexibla ledarskapet ser därför till att olika ambitioner och viljor kan samsas i samma grupp, lag eller förening.

På plats fanns olika föreläsare som förmedlade olika budskap om tränarskap. Ungdomarna fick bildning genom att diskutera om vad de hört. Lyfta goda exempel och testa sina åsikter för att landa i en samsyn som stärker dem i sitt ledarskap.

Kunniga föreläsare
Johan Nordell berättade om nycklarna i hans ledarskap och hur han har fostrat tre världsmästare från samma pojklag. Han är instruktör på innebandygymnasiet i Sundsvall och har lång erfarenhet som ledare inom innebandyn.

Joakim Ingrell, Doktorand idrottsvetenskaplig inriktning idrottspsykologi på Malmö högskola. som pratade om motivation, vikten av delaktighet och inflytande.

Magnus Forsberg, idrottskonsulent SISU, Västernorrland berättade om anvisningarna för barn och ungdomsidrotten.  

Vad tyckte deltagarna om årets Ledarcamp? 
– Bra initiativ och grundtanke. Det är ett bra forum för unga ledare och en bra möjlighet att få stöd/ny kunskap inför framtiden. Det ger en skjuts mot nya mål inom ledarskap och idrott.

Skribent: Lisbet Olofsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss