Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Nyheter från SISU Västerbotten


Är du en snöskoterintresserad projektledare med erfarenhet av evenemang? Ja då är detta jobbet för dig!
 
IFK Umeå, med tio olika idrotter och 2 800 medlemmar, är en stor förening med ett flertal aktiva, ledare, medlemmar och föräldrar. Styrelsen beslutade att se över föreningens värdegrund för att sedan få med sig hela föreningen. Vi träffade...
 
– Det känns jättebra! Mycket nytt nu i början, men så sakteliga börjar allt falla på plats. Jag ser fram emot att börja möta alla föreningar, säger Emma.
 
– Utveckling är viktigt för mig och att få vara med och bidra till föreningars utveckling känns inspirerande, säger Alexandra Nilsson, ny Idrottskonsulent i Skellefteå.
 

Att utbilda en utbildare

(2017-05-08 15:07)
SISU Idrottsutbildarna utbildar och utvecklar idrottsföreningar, allt från styrelsen, ledare/tränare, aktiva till föräldrar – men vilka frågeställningar får vi själva möta under våra egna utbildningar?
 

Lyckat årsmöte 2017

(2017-05-04 08:17)
Torsdag 27 april genomförde vi ett lyckat årsmöte på Scandic hotell i Skellefteå. Totalt deltog 37 representanter från 29 idrotter, vilket är ”rekord” för ett årsmöte i Skellefteå.
 
Årets idrottsförening i Västerbotten är ett pris instiftat i Börje Sandgrens namn, i syfte att lyfta fram Idrottsföreningar som bidrar särskilt positivt, till samhället, till Idrotten eller på annat sätt.
 
SISU Idrottsutbildarnas Forumspel är ett komplement och värdefullt inslag i idrottsföreningarnas sommaridrottsskolor, där barnen ges chansen att fundera och prata kring värdegrund. 2017 hålls Forumspelen under veckorna 25, 26, 32 och 33.
 
Utbildningen "Att leda ideella organisationer" ger verktyg och vägledning för ordförande och ledamöter, men även chansen att utbyta erfarenheter med andra ledare. Hör vad tidigare deltagare har att säga om utbildningen.
 
Föreningen lever mellan två olika världar, det gamla sättet att driva en förening och det nya, framtidens förening. Idrottskonsulenten Lisbet Olofsson ger sin syn på ett alltid lika aktuellt ämne – rekrytering.
 
Frustration, hårklyveri och total förvirring sammanfattar den utbildning som Emma Johansson håller för föreningsadministratörer. Kvällens ämne är idrottOnline och funktioner för hemsidan.
 
Svenska Skyttesportförbundet genomför träffar med föreningar runt om i landet, och i februari besökte de Västerbotten och Umeå.
 
Vad vet vi egentligen vad Aspergers syndrom innebär för personen som lever med det och de som umgås i närhet med personen? 22 mars delar Johanna Halvardsson med sig av sina erfarenheter.
 
SISU har i samverkan med Formtoppen ett erbjudande för dig att lyssna på LG Skoog - Från Novis till Maraton - torsdag 26 januari kl 18.30 på Hotel Aveny i Umeå.
 

Nytt år och årsmöte

(2017-01-02 15:00)
Med önskan om en god fortsättning kommer här lite påminnelser kring årsstämman 2017.
 

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss