Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

RIM 2017 – vad tycker förbundsrepresentanterna i Västerbotten?

2017-05-18 18:42
Vi ställer 4 snabba frågor till Anders Danielsson, generalsekreterare i Kanotförbundet, inför RIM 2017 som hålls i Karlstad 19-21 maj.
  • Uppdaterad: 2017-05-18 18:49

På vilket sätt tar du med dig Västerbottens-perspektivet på RIM?
Mitt uppdrag är att ha ett Kanotförbundsperspektiv på frågorna. När man bor och verkar i Västerbotten så blir man också färgad av de lokala frågorna, men det är inte någon särskild Västerbottnisk fråga jag planerar att driva.

Vad är de viktigaste frågorna för din idrott just nu?
Anläggningsfrågorna och tillgänglighetsfrågorna i bred bemärkelse.

Vad tycker du om Riksidrottsförbundets förslag om ett utökat stöd till Idrott för äldre (som formulerats på s. 20 i det intressepolitiska programmet)? 

  • Idrottsrörelsen ges möjlighet genom ett förstärkt offentligt stöd att utveckla föreningsidrott för vuxna och äldre.
  • En allmän översyn av friskvårdsbidraget bör göras så att fler idrotter kan inkluderas och fler grupper aktiveras.

Prioritera är att avstå, det är viktigt med rörelse för alla åldrar, men fokus bör vara att utveckla kunskap om inte i första hand stöd till verksamhet för vuxna och äldre. Ungdoms- och elitsatsningar har större behov av stöd till verksamheten. När det gäller friskvårdsbidraget är det en obegriplig ordning som gäller som är godtycklig. Den är inte kopplad till kostnad eller tillgänglighet. Ska den vara kvar måste den utvecklas och rimligen vara kopplad till kostnaden för aktiviteten.

Kort om Riksidrottsmötet (RIM):
Riksidrottsmötet är Svensk idrotts högsta beslutande organ. Här samlas 200 ombud från 71 medlemsförbund till Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas årsstämmor. Nya styrelser väljs, beslut fattas i strategiska frågor och den gemensamma färdriktningen för Svensk idrott stakas ut. RIM behandlar också ansökningar från förbund som vill bli medlemmar i Riksidrottsförbundet och utser ledamöter i Riksidrottsnämnden, dopingnämnden och dopingkommissionen.

Skribent: Lisbet Olofsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss