Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

RIM 2017 – vad tycker förbundsrepresentanterna i Västerbotten?

2017-05-19 14:56
Vi ställer 4 snabba frågor till Victoria Wikström, styrelseledamot i Innebandyförbundet, inför RIM 2017 som hålls i Karlstad 19-21 maj.
  • Uppdaterad: 2017-05-19 15:07

Vilken tycker du är den viktigaste frågan på RIM 2017?
Vi har 6 motioner, som handlar om idrottsrörelsen och svensk idrott i stort där vi vill ta ansvar och förbättra/effektivisera. Tycker även att det är en viktig fråga hur vi får både barn, vuxna och äldre att leva ett aktivare liv med mer rörelse i vardagen, oavsett om det är i organiserad form eller på annat sätt.

På vilket sätt tar du med dig Västerbottens-perspektivet på RIM?
Västerbotten är ett stort och viktigt distrikt i idrottssverige inte minst inom innebandyn. Det perspektivet har jag med mig i alla frågor. 

Vad är de viktigaste frågorna för din idrott just nu?
Vi har som sagt hela 6 motioner som jag tycker är viktiga allihop! 

Vad tycker du om Riksidrottsförbundets förslag om ett utökat stöd till Idrott för äldre (som formulerats på s. 20 i det intressepolitiska programmet)?

  • Idrottsrörelsen ges möjlighet genom ett förstärkt offentligt stöd att utveckla föreningsidrott för vuxna och äldre.
  • En allmän översyn av friskvårdsbidraget bör göras så att fler idrotter kan inkluderas och fler grupper aktiveras.

Tycker det är jätteviktigt att göra en översyn av detta. Vi vuxna sitter stilla i snitt 7-8 h per dag och blir allt inaktivare vilket är ett stort problem, om inte det största problemet mot folkhälsan. 

Kort om Riksidrottsmötet (RIM):
Riksidrottsmötet är Svensk idrotts högsta beslutande organ. Här samlas 200 ombud från 71 medlemsförbund till Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas årsstämmor. Nya styrelser väljs, beslut fattas i strategiska frågor och den gemensamma färdriktningen för Svensk idrott stakas ut. RIM behandlar också ansökningar från förbund som vill bli medlemmar i Riksidrottsförbundet och utser ledamöter i Riksidrottsnämnden, dopingnämnden och dopingkommissionen.

Skribent: Lisbet Olofsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss