Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Medelpads Idrottsgala

2017-06-22 11:10
Vi på Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna har som huvuduppgift att stödja, leda, företräda och utbilda föreningar och förbund för att kunna uppnå de mål som är uppsatta och det är där vårt fokus och uppdrag måste ligga.
  • Uppdaterad: 2017-06-22 11:25

Medelpads Idrottsgala startades 2009, och initiativet till galan togs av Maria Åslin Sundsvalls kommun, Lars Nylén Mittmedia och Peter Byström. Vi på Västernorrlands Idrottsförbund blev tillfrågade att vara en samarbetspart i arrangemanget. Samarbetet mellan oss på Västernorrlands Idrottsförbund och med alla inblandade har under åren fungerat bra. I dagsläget har inte Västernorrlands Idrottsförbund de resurser som krävs för att driva en idrottsgala i egen regi.

-        Medelpads Idrottsgala är ett fantastiskt fint arrangemang. Det handlar inte om brist på intresse, engagemang och ansvar utan brist på personella resurser och då anser vi att vi måste prioritera vår kärnverksamhet. Västernorrlands Idrottsförbund arbetar utifrån Svensk idrotts strategiska vision, Strategi 2025, med målet att bedriva idrott i förening för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Vårt uppdrag innebär att utveckla och stärka idrotten och föreningarna i Västernorrland, säger Ulf Näslund, ordförande i Västernorrlands Idrottsförbund.

Svensk idrott står inför en förändring och har enats om en gemensam vision, Strategi 2025. En resa mot en mer nyfiken och välkomnande idrott där fokus på utveckling motiverar fler att hålla igång livet ut. Det har under senaste åren visat sig att allt fler barn och ungdomar slutar allt tidigare och att de flesta inte hittar tillbaka till idrotten. Vi ska inte sluta idrotta i förening bara för att vi blir äldre och inte vill elitsatsa, det måste finnas andra alternativ. Vi arbetar för att idrotten ska vara tillgänglig för så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.

-        Jag vill personligen tacka Peter, Maria och Lars och alla andra inblandade för ett fantastiskt gott samarbete under de här åren. Just nu har vi inte kraft att driva Medelpads Idrottsgala i egen regi, men utesluter inte att galan kan leva vidare i någon form längre fram, fortsätter Ulf Näslund.

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss