Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Idrotten har hjälpt Niklas att utvecklas

2017-06-28 12:50
Projektet Lobben är ett samarbete mellan idrottsrörelsen, kommuner och arbetsförmedlingar i Jämtland-Härjedalen, Västernorrland och Gävleborg. Projektet riktar sig till unga arbetssökande och ger dem både praktik och idrottsledarutbildningar.
  • Uppdaterad: 2017-06-28 13:49

Deltagarna har via projektet ökat sin självkänsla, tron på sin egen förmåga och framför allt upplever de att de har större möjligheter att få jobb. Vi har pratat med Niklas Rana som har deltagit i Lobben under våren 2017. Niklas fick reda på att Lobben fanns genom arbetsförmedlingen. Han träffade även en av våra anställda på en jobbmässa under hösten 2016. På våren bestämde sig Niklas för att prova på aktiviteten Lobben.

 -        Lobben har inneburit väldigt mycket för mig, jag har fått kunskap om ledarskapsrollen, hur föreningslivet fungerar och hur man kan hjälpa barn och ungdomar. Det pratas mycket i invandrarområdet om projektet och att det är viktigt att även vi blir en del av föreningslivet och att barn kommer i rörelse.

Efter Lobben har Niklas fått möjligheten att vikariera på en skola, inom olika områden. Han vill i framtiden arbeta med barn och ungdomar. Niklas tycker att han har haft fördel av att ha invandrarbakgrund då han känner att han lättare når ut till barn och ungdomar i liknande situationer. Han har även varit behjälplig med läxläsning och han tycker att det är roligt att få se och följa hur barnen utvecklas.

 -        Barnen brukar bli glada när de ser mig och kallar mig för vän och bror. Jag vill gärna vara en förebild för barn och ungdomar.

Niklas berättar även om att han har sett många kompisar som lätt har hamnat i fortsatt arbetslöshet. Han känner att han vill visa att det finns något bra och vettigt att göra ute i samhället. Istället för att hamna på fel bana med bland annat kriminalitet. Lobben har lärt Niklas att man måste passa tider och att man ska planera sin tid. Han tycker att det varit bra att veta vad man ska göra på dagarna.

 -        Lobben har varit som en väckarklocka för mig. Den har gett mig motivation och många nya kontakter. Nu vet jag att det finns möjlighet att göra lite olika saker och nu söker jag jobb.

 

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss