Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Ny kollega i Örnsköldsvik

2017-06-01 10:15
Karin Runnerström är vår nya idrottskonsulent i Örnsköldsvik från april. Karin har tidigare arbetat inom friidrotten, fotbollen och golfen.
  • Uppdaterad: 2017-06-01 10:39

Karin är en glad och positiv tösabit (skånska) som är född och uppvuxen i Lund. Karin har studerat idrottsvetenskap, ekonomi och juridik. Spelar gärna tennis, springer och sitter bänkad framför alla HIF och LUGI:s matcher. Karin gillar utmaningar och har därför bokat och betalt en plats i Vasaloppet 2018. Hon hoppas nu att någon i Ö-vik kan lära henne åka längdskidor.

Nu när du hunnit installerat dig i Örnsköldsvik, hur känns det att bo i Norrland efter att ha bott i Göteborg och växt upp i Skåne?

- Jag flyttade från Göteborg till Örnsköldsviks för dryga två månader sedan och stormtrivs. Solen skiner alltid i Ö-vik till skillnad från Göteborg och Skåne där det mestadels regnar och blåser. Staden måhända vara mindre men den fantastiska naturen här uppe i norr kompenserar mer än tillräckligt. Det enda minus jag hittills funnit är den brända korvdoften från fabriken i Domsjö men Öviksborna har lovat att jag kommer vänja mig vid den.

Vad var det som lockade dig till att söka tjänsten som idrottskonsulent?

- Alla möten! Att få vara ute i idrottsföreningarna och träffa alla härliga föreningsmänniskor, att kunna stödja, utbilda och få se föreningar utvecklas, bli starkare och skapa mer engagemang. Idrotten och föreningslivet har alltid varit en stor del av min vardag, uppväxt och fritid. Föreningslivet och dess underbara ledare har stor del i att jag är den jag är idag. Det känns oerhört roligt att få vara med på den utvecklingsresa som idrotten står inför.

Vilka utmaningar tror du att du kommer att möta?

- Alla föreningar är unika på sitt sätt och det gäller att kunna möta alla olika behov. Det är en spännande och lärorik utmaning! Idrotten står inför flera utmaningar och en av dem är att få fler engagerade längre. Idrottsrörelsens och tillika mitt mål är att så många som möjligt ska vilja vara del av svenska idrottsrörelsen så länge som möjligt.

Välkommen till oss på Västernorrlands idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna!

- Tusen tack!

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss