Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Full fart på prova på-dag i Kungsör

2017-09-21 15:45
Bordtennis, kanot, dans och fäktning var några av de aktiviteter som idag fanns att testa när Kungsörs kommun och Västmanlands Idrottsförbund bjöd in till prova på-dag för elever i årskurs 1-7.
  • Uppdaterad: 2017-09-21 15:53

Årskurs 1-3 förmiddagen och årskurs 4-7 på eftermiddagen. Idag har det varit full fart i och runt sporthallen i Kungsör när totalt 700 elever fick chansen att testa olika idrotter och fritidsaktiviteter. Prova på-dagen, som är ett samarbete mellan Kungsörs kommun, Västmanlands Idrottsförbund och det lokala föreningslivet, blev ett uppskattat inslag under skolveckan.


Nöjda elever från klass 3c och 3d på Västerskolan

”Att gå i skolan är roligt, men att testa massa olika idrottsaktiviteter är verkligen jättekul” säger några av eleverna från årskurs 3 på Västerskolan. De står tillsammans och väntar på sin tur i kön bredvid hästarna från Kungsörs Ridklubb.  

”Rida är roligast, men dans, schack och fäktning är också skoj. Det var första gången vi provade fäktning”, säger de samstämmigt.

Totalt fanns tio föreningar på plats under prova på-dagen. För Kanotklubben Kungsörnen var det första gången de visade upp sin verksamhet i samverkan med skolan.

Camillla Kohlström

”Det känns som att alla som kommer hit är nyfikna och vill veta mer. Eleverna får provsitta kanoten och jag berättar hur de ska hålla paddeln. Sedan påminner jag om att de alltid måste ha flytväst på sig”, säger Camillla Kohlström från föreningen. Hon berättar att de i dagsläget inte har någon barn- och ungdomsverksamhet, men att de gärna vill växa och välkomnar nya medlemmar.

”Det känns som en bra dag att visa upp vår förening och skapa intresse kring vår idrott”.

 


Joakim Carlsson

Att prova på-dagen kan göra skillnad på riktigt märks när vi pratar med Joakim Carlsson från BTK Kungsör.

”För oss är den här dagen den största höjdpunkten på hela året”, säger han, samtidigt som han delar ut lappar med information om träningstider till dem som vill prova på bordtennis fler gånger.

”Vi har valt att visa upp vår verksamhet här varje år och det har verkligen gett resultat. Vi har fått ett helt gäng nya spelare efter varje prova på-dag. Det är jättekul och betyder väldigt mycket för vår barn-och ungdomsverksamhet”.

Följande föreningar fanns representerade under prova på-dagen i Kungsör:
Bordtennisklubben Kungsör, Civilförsvarsförbundet Kungsör, Danzfötterna Kungsörs Folkdansgille, Föreningen Köpings Fäktakademi, Kanotklubben Kungsörnen, Kungsörs Bollklubb, Kungsörs Innebandyklubb, Kungsörs Ridklubb, Kungsörs Schackklubb och Valskog Idrottsklubb.

Text och foto: Anette Fransson

Bilder från dagen

 

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss