Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Rörelseglädje och strålande sol under Idrottens Dag i Västerås

2017-10-02 14:34
I lördags välkomnade Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna till stor idrottsfest i samverkan med Västerås Stad och det lokala föreningslivet. Rörelseglädjen stod fokus med massor av aktiviteter att prova för både ung som äldre.
  • Uppdaterad: 2017-10-02 14:38

Hösten visade sig från sin bästa sida när Idrottens Dag, Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas nya satsning, för första gången genomfördes i Västmanland och Västerås. Glädjen till rörelse stod i fokus på Lögarängen och alla aktiviteter var helt kostnadsfria.

Syftet med Idrottens Dag, som under hösten har genomförts på flera olika platser i landet, är att fler ska hitta motivationen att röra på sig hela livet. I Västerås blev det en härlig folkfest för både ung som äldre.


Skilltwins är poppis

Störst intresse var det runt YouTube-stjärnorna SkillTwins som fanns på plats under hela dagen. Deras unika framträdande på hemmaplan var efterlängtat och redan en timme före start fanns nyfikna fans på plats.

Saif, Karlos, Zain och Sebbe var först på plats för att utmana SkillTwins.

"Det ska bli jättekul. Hoppas de kommer snart
", sa Saif, Karlos, Zain och Sebbe ivrigt samtidigt som de knep de första platserna i kön för att utmana tvillingarna i Panna Game.

Massor av aktiviteter för både ung som äldre.

Parkour, beachhandboll, wakeboard, friidrott, basket, orientering och walking football var några av aktiviterna som fans att prova under dagen. Från scenen underhöll lokala artister, vilket varvades med bland annat dansuppvisning, och rörelseaktiviteter med Friskis&Svettis.


SkillTwins på plats för intervju.

På plats fanns även ett intervjutält, vilket både arrangörer och representanter från föreningslivet gästade. Intervjuerna finns att se på vår Facebook-sida: www.facebook.com/sisuovif

Text: Anette Fransson

Fler bilder från Idrottens Dag i Västerås.

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss