Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är svensk idrotts samlande organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Internationella evenemang

"Riksidrottsförbundet önskar fler internationella idrottsevenemang i Sverige. Samhället gynnas och de sätter Sverige på kartan"

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Sverige ska arrangera fler stora idrottsevenemang

Att arrangera stora internationella mästerskap är viktigt för svensk idrott på flera sätt. Evenemang skapar glädje och gemenskap, tillväxt och stolthet samt stärker Sverigebilden utomlands. Sverige har en lång och stolt tradition av att arrangera internationella idrottsevenemang.
  • Uppdaterad: 2016-11-22 19:05

Riksidrottsförbundet samverkar med besöksnäringen i en gemensam strategi för internationella idrottsevenemang. Den gemensamma strategin fastställdes under 2013 och därefter har en samordningsgrupp startas med representanter för RF, specialidrottsförbund, destinationer, regering och  besöksnäringen i form av organisationerna, Visita, Visit Sweden och Svensk turism. Samordningsgruppen övergår till att bli en styrgrupp från och med 2017.

RF:s verksamhet Centrum för idrottsevenemang utgör verkstaden i de operativa frågorna utifrån den gemensamma strategin.

Här kan du läsa mer om Centrum för Idrottsevenemang

*Internationella idrottsevenemang defineras i strategin som tävlingsevenemang med VM, EM och Worldcup status samt internationella idrottsmöten i form av kongresser och konferenser där  specialidrottsförbund är arrangör.

 

Kontakt

Leif Johansson

Internationella evenemang
08-699 62 26
This is a mailto link

Relaterade sajter

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss