Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är svensk idrotts samlande organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: ERIK SIMANDER

European Week of Sport 2017

Vad är European Week of Sport? Den fysiska aktivitetsnivån bland Europas befolkning är låg och människor rör idag på sig mindre jämfört med förr. I en undersökning genomförd av EU visar resultaten att graden av inaktivitet i Europa är så hög som 59%. Nästan sex personer av tio utför sällan eller aldrig någon fysisk aktivitet. Nivån på passivitet har aldrig varit så hög som idag och siffran tenderar att stiga. Att detta påverkar den enskilda individen och samhället negativt är ett faktum.
  • Uppdaterad: 2017-11-15 16:41

År 2015 startade Europeiska kommissionen European Week of Sport med syftet att uppmärksamma de positiva fördelar fysisk aktivitet har på människors hälsa. Genom nationella engagemang från deltagarländerna I Europa ska veckan inspirera och uppmuntra den europeiska befolkningen till en aktiv livsstil. European Week of Sport är till för alla oavsett ålder, bakgrund och idrottserfarenhet.

Läs mer här om European Week of Sports här. 

Sveriges deltagande

Sverige deltog för första gången i European Week of Sport 2017 och Riksidrottsförbundet stod som nationell koordinator. Under veckan medverkade 12 idrottsdistrikt över landet och gav allmänheten möjlighet att testa olika idrotter, medverka i seminarier och föreläsningar med mera. Deltagande distrikt var Blekinge, Stockholm, Västmanland, Örebro, Norrbotten, Dalarna, Västerbotten, Jämtland/Härjedalen, Gävleborg, Gotland, Östergötland och Skåne.

Läs mer om aktiviteterna under Idrottens dag 2017

Kontakt
Charlotte Troberg
Projektledare
This is a mailto link
08-699 62 83

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss