Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

GDPR och IdrottOnline


Vad gäller för personuppgifter, säkerhet och integritetsskydd inom IdrottOnline?

Inom idrottsrörelsen behandlar vi många olika typer av personuppgifter för att vardagen ska fungera.

På följande sida hittar du information om hur vi jobbar med säkerhet och integritet.

Personuppgifter och IdrottOnline

Visa svar


Dölj svar


Hur påverkas funktioner i IdrottOnline av nya dataskyddsförordningen?

Arbetet med att säkerställa att Idrottonline lever upp till kraven för GDPR har pågått under hela 2017 och kommer fortlöpa under 2018.

I augusti 2017 implementerades de första förändringarna inom IdrottOnline och fram till årsskiftet 2018 kommer anpassningar ha gjorts inom applikationerna Organisation, Person, Grupp, Integration och Inställningar inom IdrottOnline Administration. Utöver detta har vi även gjort anpassningar inom Idrottsmedel, Utbildning och LOK-stöd.

I maj 2018 lanserades en uppdaterad "Min Sida" för att tillvarata individens rättigheter, däribland möjlighet till registerutdrag samt portabilitet.

Vi anger löpande rapportera om vad som lanseras inom IdrottOnline på www.idrottonline.se/nyheter

Visa svar


Dölj svar


Hur stödjer IdrottOnline individens rättigheter inom GDPR?

I IdrottOnline kommer vi i maj 2018 att lansera nya funktioner på min sida för att tillgodose individens rättigheter. På min sida kommer individen kunna:

  • generera ett registerutdrag för uppgifter inom IdrottOnline
  • exportera sina uppgifter (dataportabilitet)
  • begära utträde/att bli borttagen från ett medlemsregister
  • se om det finns aktiva integrationer kopplat till organisationer där individen är medlem. 
  • läsa om syfte och behandling som sker inom IdrottOnline (rätt till information)

Redan idag kan man själv uppdatera sina kontaktuppgifter (rätt till rättelse).

Visa svar


Dölj svar


Behöver föreningar/förbund teckna personuppgiftsbiträdesavtal för användadet av IdrottOnline?

Det behövs inte skriva några separata avtal mellan idrottsföreningar, specialidrotssförbund och RF/SISU för användandet av IdrottOnline. Detta då Datainspektionens beslutat att RF, specialidrottsförbund och respektive idrottsförening är gemensamt personuppgiftsansvariga för behandlingen inom IdrottOnline.

Däremot kan det behöva tecknas avtal med externa leverantörer som hanterar era personuppgifter.

Visa svar


Dölj svar


Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss