Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är svensk idrotts samlande organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Om något allvarligt hänt

När och om något händer i din förening eller förbund – eller om du misstänker att något händer är det oerhört viktigt att agera. Och det är viktigt att agera snabbt. Beroende på händelsens art finns olika lämpliga lösningar. Är det ett barn som farit illa är det oerhört viktigt att barnet skyddas och att det är barnets berättelse eller din misstanke om att barnet far illa som är det primära.
  • Uppdaterad: 2017-04-20 13:04

Vid en allvarlig förseelse råder vi er att söka stöd
De sakkunniga för barn- och ungdomsidrott som finns i varje av RF:s 19 distrikt och på central nivå, finns till för er. De kan vägleda er och även hjälpa till att lägga upp en plan för åtgärder. De sakkunniga är utbildade för att kunna ge er ett bra stöd. En nära kontakt med samhällets övriga instanser finns på de allra flesta ställen. RF har också en speciell samverkan med Bris.

Det finns också andra aktörer som kan vara aktuella att ta kontakt med.

Bris stödlinje för barn når du på telefon 116 111
Bris vuxentelefon når du på telefon 0771 50 50 50, öppen vardagar mellan klockan 09.00-12.00 
Polisen når du på telefon 114 14. Vid akuta ärenden ringer du självklart 112. 
Socialtjänsten når du via din kommun

Orosanmälan
Har du misstankar om att ett barn far illa – i idrottsverksamheten eller någon annanstans rekommenderas att du gör en orosanmälan till socialtjänsten. Även om idrottsledare, till skillnad mot lärare, socialtjänst och poliser, inte har skyldighet att anmäla är det givetvis önskvärt att vi tar vårt ansvar och sätter ett barns trygghet i första rummet.

Vill du veta mer om orosanmälan kan du med fördel besöka Bris hemsida

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss