Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Elisabeth Johansson Daniel Nilsson, nyanställd integrationssamordnare

Daniel vår nye integrationssamordnare

2015-12-07 17:03

En idrottsälskare med rötter i Malmfälten ska samordna idrottens integrationsarbete i Norrbotten. Daniel Nilsson har tillträtt en nyinrättad tjänst som integrationssamordnare på Norrbottens Idrottsförbund.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:28

Idrottsrörelsen vill ytterligare stärka arbetet med mångfald i föreningar och bidra till integrationen i samhället. För att hjälpa länets föreningar i detta arbete har Norrbottens Idrottsförbund anställt Daniel Nilsson som integrationssamordnare. Det finns behov av att samordna insatser och etablera ett nära samarbete mellan kommuner, idrottsföreningar och andra organisationer.

Daniel Nilsson är född och uppvuxen i Koskullskulle, Gällivare Kommun. Han är en idrottskille med erfarenhet från flera olika idrotter; fotboll, nordisk kombination, backhoppning, snowboard och skateboard. Via studier i Idrottsvetenskap vid Umeå Universitet, idrottslärararbete i Småland och arbete på Umeå Kommun Fritid, där han arbetade som fritidskonsulent med föreningsstöds- och integrationsfrågor, fick hemlängtan honom att vända tillbaka till Norrbotten och tjänsten som integrationssamordnare.

- Jag brinner för mångfalds- och integrationsfrågor och vill göra idrotten tillgänglig för så många som möjligt. Idrott är en fantastisk miljö där vi skapar goda samhällsmedborgare. Vi måste underlätta för alla samhällsmedborgare ska kunna ta del av det idrotten erbjuder. Det leder till så mycket positivt på många plan, säger Daniel Nilsson om varför han sökte tjänsten som integrationssamordnare.

Den närmaste tiden kommer Daniel ägna sig åt att ringa in behov och möjligheter i den norrbottniska idrotten. Inom kort kommer sedan mer information om på vilket sätt idrottsföreningarna ska få ta del av de extra integrationsmedel som staten tillskjutit för att stärka idrottens arbete med att välkomna nyanlända.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss